Brunvoll har nylig signert kontrakt med Westcon Yards i Ølensvåg for leveranse av en bred portefølje av Brunvoll-produkter til et nytt fiskefartøy for eier M. V. Quantus Limited og Peter & J. Johnstone Limited, lokalisert i Peterhead, UK.

Brunvoll med enda en kontrakt for fiskefartøy

Brunvoll har nylig signert kontrakt med Westcon Yards i Ølensvåg for leveranse av en bred portefølje av Brunvoll-produkter til et nytt fiskefartøy for eier M. V. Quantus Limited og Peter & J. Johnstone Limited, lokalisert i Peterhead, UK. Inkludert er den opptrekkbare azimuth combi-thrusteren som er på vei til å bli industristandard for nye fiskebåter. Fartøyet er designet av Salt Ship Design med hovedkontor på Stord, og vil bli levert fra verft mot slutten av 2025.

Brunvolls leveranse til «Quantus» vil bestå av hovedpropulsjon og reduksjonsgir, BruCon-kontrollsystem for propulsjon og thrustere, aktre tunnel-thruster, og i baugen en opptrekkbar combi azimuth- og tunnel-thruster, heter det i en pressemelding. 

Hovedfunksjonene til combithrusteren er å fungere som tunnelthruster i øvre posisjon, og som nedsenket azimuth manøvrerings- og propulsjonsenhet. Den opptrekkbare azimuth combithruster gir bruksverdi i flere operasjoner, fra å gi ekstra manøvrerbarhet ved kai, til å gi ekstra thrust og økt manøvrerbarhet under fiskeoperasjoner ved at fartøyet kan holde kursen i røffere vær som ellers villa ha resultert i avdrift. 

Combithrusteren bidrar ellers til redusert drivstofforbruk ved at man kan unngå uoptimal bruk av hovedpropell og ror. Den opptrekkbare azimuth combithrusteren har også blitt rapportert brukt til å bringe fartøy og mannskap trygt tilbake til havn ved svikt på andre vitale systemer ombord.

Kundene M. V. Quantus Ltd. og Peter & J. Johnstone Ltd. har også tidligere installert Brunvollthrustere i sine fiskefartøy. Denne gangen har Brunvoll fått tillit til å levere enda flere produkter og tjenester til den nyeste investeringen. «Quantus» vil bli bygd som pelagisk tråler med fokus på lave utslipp, trygge arbeidsdager, høy fiskekvalitet og vil operere ut fra Peterhead (UK), som er en av Europa’s største hvitfiskhavner.