Blue Ctrl med en av sine største leveranser

Blue Ctrl AS i Ålesund har inngått kontrakt om å levere automasjonssystem og kraftstyring til Ulstein Verft. Dette er for deres nybygg 317 for Nexans Marine Operations AS. Skipet er en stor avansert kabellegger, som er en videreutvikling av Nexans Aurora. Den er av typen ST-297 CLV designet av Skipsteknisk.

Blue Ctrl skal levere en komplett pakke som består av Alarm System (AMS) og et Integrert Automasjonssystem (IAS). Alarmsystemet overvåker alle essensielle systemer om bord i skipet, og i tillegg styrer automasjonssystemet mye av utstyret om bord. 

Det skal også leveres et Power & Energy Management System, som styrer og optimaliserer kraftproduksjonen om bord i samspill med en batteripakke. Dette systemet vil minimere forbruk og forurensende utslipp av CO2 og andre drivhusgasser. X-CONNECT-plattformen er helintegrert og utgjør nerve-systemet om bord, noe som gjør den velegnet til datafangst og driftsoptimalisering for reder. Gjennom BLUE BOX, blir denne datafangsten organisert og overført til en skytjeneste som gir personell på land tilgang til viktige data gjennom en onlinereal-time portal. Dette gir en glimrende mulighet til å ha kontroll på skipets tilstand, overvåke forbruk samt planlegge vedlikehold. 

- Vi er meget fornøyde for å ha blitt valgt ut som leverandør av Ulstein og Nexans. Dette blir en stor og viktig leveranse for Blue Ctrl, sier Arne Dybvik, administrerende direktør hos Blue Ctrl. 

- Denne ordren blir en av de største leveransene vi har hatt og vi ser frem til å jobbe med Ulstein Verft og Nexans på dette prosjektet, sier Sindre Stølan, salgsdirektør hos Blue Ctrl. 

- Basert på reders erfaringer med X-CONNECT fra «Nexans Aurora» har de sammen med verftet igjen valgt Blue Ctrl som leverandør og dette er en tillitserklæring, legger Stølan til.