Hurtigruten ønsker deg velkommen om bord. Landgangen er utlagt, men det er fortsatt få reisende. Foto: Sigbjørn Larsen.

Bli med om bord på MS «Richard With»

Velkommen om bord til kaptein Frode Simonsen på Hurtigruten MS «Richard With». 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MS «Richard With» er oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger. Skipet er bygget i 1993. Da Skipsrevyen gikk om bord i Kirkenes var det fem fattige sjeler som skulle med Hurtigruten fordelt på et mannskap på 44. Smitteverntiltakene som en følge av pandemien var svært strenge, og alle måtte måle temperaturene både ved ankomst og foran måltidene. 

Heldigvis kom det ytterligere 22 passasjerer på i Hammerfest. Norges nordligste by bærer også preg av pandemien. Isbjørnklubben var stengt. Restauranten på Hurtigruten var heldigvis åpen. Kokken smalt til med fårikål. Hurtigruten er viden kjent for sin gode mat om bord. Selv om det for tiden ikke er buffet, dekkes det hyggelig til for gjestene i restauranten og serverer norsk mat.

- Vi forventer flere skandinaviske gjester i tiden som kommer, sier hotellsjef Aleksander Kibsgaard til Skipsrevyen. Det gjenspeiles både i komfort. meny og interiør, forteller han.

Det er en sann nytelse å se det vakre landskapet gli forbi der Hurtigruten seiler. Selv om antall lyse timer er begrenset nå i mørketiden, går det mot lysere tider både når det gjelder sollyset og pandemien får vi tro. Alle passasjerene vi snakket med var svært glade for at Hurtigruten har gjenopptatt sine seilaser i nord. Det rusket godt i været ut fra Kirkenes med snø og dønninger. En nordmann vi snakket med hadde bestilt rundreise for å se nordlyset og det fikk han. Fornøyd og glad ruslet han inn.

- Det var det jeg kom for. Jeg har aldri sett det før, sa han fornøyd.

MS «Richard With»

  • Byggeår: 1993
  • Renovert: 2018
  • Skipsverft: Volkswerft (D)
  • Passasjerkapasitet: 590
  • Køyer: 458
  • Bruttotonnasje: 11 205 T
  • Lengde: 121,8 m
  • Skipsbredde: 19,2 m
  • Fart: 15 knop

Lever opp til arven

Da kaptein Richard With etablerte Hurtigruten i 1893 hadde dette en enorm innvirkning på livet langs kysten. MS «Richard With» lever opp til denne arven. Skipet har gjennomgått en full oppgradering av alle lugarer, suiter og fellesarealer som vil komme gjestene til gode i form av mer komfort, ny teknologi og en bedre utsikt til den spektakulære norskekysten. På dekk 6 er et antall lugarer gjort om til 14 større suiter, noen med store karnappvinduer med en spektakulær utsikt

Treningsrommet har blitt større, badstuen er oppgradert og i tillegg finner du nå to boblebad om bord. Det er satt inn betydelig større vinduer i Torget, hovedrestauranten, som gir bedre lys og en bedre utsikt. Brygga Bistro har blitt erstattet med en arkade og et splitter nytt aktivitetssenter som vil fungere som hovedkvarteret for ekspedisjonsteamet. Kysten Fine Dining, som serverer lunsj og middag à la carte, har fått en total “makeover”. I innbydende omgivelser kan du nyte kulinariske retter basert på gode, lokalproduserte råvarer som fersk fisk og sjømat. På den mer tekniske siden har skipet også gjennomgått flere forbedringer som installasjon av landstrømfunksjoner og et nytt luftkondisjoneringssystem