Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Arbeiderpartiet
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Arbeiderpartiet

- Har forståelse for at det er krevende

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran er glad for det tette samarbeidet mellom de tillitsvalgte og ledelsen i Color Line etter at det mandag ble kjent at to skip tas ut av drift. - Regjeringen er opptatt av at næringslivet har gode og forutsigbare rammebetingelser, samt å avhjelpe bedrifter som påvirkes negativt av den gjeldende situasjonen, sier Skjæran.

Publisert Sist oppdatert

- Den geopolitiske og makroøkonomiske situasjonen og utviklingen i energimarkedene medfører økte kostnader og økt usikkerhet for næringslivet. Jeg har stor forståelse for at dette er krevende, og er glad for at rederiet jobber i tett dialog med de tillitsvalgte for å bidra til færrest mulig oppsigelser når rederiet nå velger å ta to skip ut av drift, sier statsråden.

Som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, har Color Line besluttet å avslutte driften av «Color Viking» på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet «Color Carrier» på ruten Oslo-Kiel.

I en pressemelding mandag skrev konsernsjef i Color Line, Trond Kleivdal, at kraftig prisvekst har ført til en betydelig økning av kostnadene for drivstoff, landstrøm og varekostnader, samtidig som viktige rammebetingelser har blitt svekket.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk