Bente Lund Jacobsen blir seniorrådgiver i ÅKP

Tidligere eldreombud blir seniorrådgiver i ÅKP

Bente Lund Jacobsen blir seniorrådgiver i ÅKP

Bente Lund Jacobsen har hatt ledende posisjoner i næringslivet nasjonalt og internasjonalt innenfor marine virksomheter, olje- og gassnæringen samt finansiering. Hun har utdanning i økonomi, finansiering, marked, salg og organisasjonspsykologi. 

For å nevne noe har Lund Jacobsen hatt ledende posisjoner blant annet i GATH, Næringsforeningen, Mørenot og Shell. 

Hun har også vært gjesteforeleser i internasjonal strategi for masterstudenter ved NTNU. 

Lund Jacobsen var dessuten det første eldreombudet i Norge, noe som har gitt mye erfaring om oppbygging og drift av en statlig virksomhet, samt fra politiske prosesser.

Hos ÅKP blir Bentes viktigste oppgave å være mentor og rådgiver for selskaper i vekst og utvikling.

– Hennes nettverk og kunnskap vil kunne gi nyttig påfyll til ledere og ledergrupper som deltar i programmene ÅKP tilbyr til selskap i ulike faser, sier CEO i ÅKP, Kirsti Slotsvik, og legger til:

– Vi er svært fornøyde med å få Bente på laget. Med sin brede næringslivsbakgrunn og erfaring for øvrig blir hun en verdifull ressurs for oss.

Lund Jacobsen selv sier dette om sin nye jobb:

– Jeg ser frem til å kunne dele mine erfaringer og bistå vekstbedrifter til å nå nye mål, være rådgiver for selskaper i deres forretningsutvikling og kommersialiserende arbeid, samt å bistå med strategiprosesser og strategisk utvikling. Jeg gleder meg til å være med på laget som skal videreutvikle ÅKP for fremtidens muligheter sammen med næringslivet.

Bente Lund Jacobsen er på plass i ÅKP fra 20. august.