Sunnmøring blir ny markedsdirektør i Havila Kystruten

Havila Kystruten styrker ledergruppen sin med ansettelsen av Mette Øyen som ny markedsdirektør. Samtidig starter Aleksander Røynesdal i rollen som ny finansdirektør.

Fredag 1. mars starter Aleksander Røynesdal (44) som ny finansdirektør (CFO) i Havila Kystruten. Røynesdal kommer fra stillingen som COO i Norgas Carriers, og har bred erfaring innen skipsfart og sjøtransport.

- Vi har sett frem til å få Aleksander på plass i selskapet. Nå går vi inn i en fase hvor vi har behov for å finne en langsiktig og bærekraftig finansiering for selskapet vårt. Der vil Aleksander naturlig nok få en viktig rolle, og med sin brede erfaring og kompetanse er vi trygge på at vi skal finne gode løsninger for Havila Kystruten som vil styrke oss finansielt, sier administrerende direktør Bent Martini.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini.

Røynesdal gleder seg til å ta fatt på sine nye oppgaver.

- Det er godt å være i gang, og jeg har vært så heldig at jeg allerede har fått møte mange av mine nye kollegaer og fått blitt litt kjent med selskapet. Dette blir utfordrende og spennende, sier han.

Ny markedsdirektør

Siden nyttår har Havila Kystruten hatt en prosess med å finne ny markedsdirektør (CMO) til selskapet. I konkurranse med over 80 søkere falt valget på Mette Øyen (44), som kommer fra rollen som Director Marketing & Branding i Widerøe.

- Basert på antallet søkere og ikke minst antallet meget kompetente søkere, er det tydelig at vi er et attraktivt selskap. Det har vært en tøff konkurranse om å få lov til å jobbe med markedsføring og merkevarebygging for Havila Kystruten, og vi ser virkelig frem til å få en så solid og erfaren person som Mette med på laget, sier Martini.

Øyen har lang erfaring fra markedsføring og merkevarebygging innen flere bransjer, og har de siste 5 årene vært ansvarlig for å revitalisere Widerøes merkevare.

- Mette forstår samfunnsoppdraget vårt, har lang og relevant erfaring, og er en person vi er helt sikre på vil passe veldig godt hos oss. Vi er fortsatt et ganske nytt selskap, og har behov for å styrke oss på markedssiden om vi skal nå våre ambisiøse mål. Der er vi trygge på at Mette vil være en veldig stor ressurs for oss, sier han. 

Mette Øyen blir ny markedsdirektør i Havila Kystruten.

Inntil Øyen er på plass vil Lasse A. Vangstein fortsatt ha rollen som kommunikasjons- og markedsdirektør i Havila Kystruten.

- Lasse tok utfordringen da vi i fjor sommer hadde behov for å fylle rollen som markedsdirektør, og han vil fortsatt ha en viktig rolle for oss som kommunikasjonsdirektør (CCO) når Mette starter hos oss. At vi fremover også vil ha et enda større fokus på kommunikasjon, PR, bærekraft og samfunnskontakt blir viktig, i tillegg til at kommunikasjon og marked naturlig nok vil samarbeide tett, forklarer Martini.

Etter planen starter Øyen i sin nye rolle 1. september 2024.

- Jeg er stolt og ydmyk over å ha blitt valgt til å lede markedsavdelingen i Havila Kystruten. Dette er et spennende selskap med ambisiøse planer for fremtiden, og jeg kunne ikke si nei til denne muligheten. Som sunnmøring føles det litt som å komme hjem, og jeg gleder meg til å tilbringe mer tid blant fjord og fjell, sier Øyen.