Pål Ove Husøy, VP Sales, fra Corvus Energy under seminaret om batteri og brenselceller i regi av GCE Blue Maritime Cluster.
Pål Ove Husøy, VP Sales, fra Corvus Energy under seminaret om batteri og brenselceller i regi av GCE Blue Maritime Cluster.

Ikke all batteriteknologi kan adopteres fra bilindustrien

- De kritiske komponentene har nå virkelig begynt å bli kritiske. Vi er avhengig av å få nye kjemier inn, og det må mer utvikling til nå enn det noensinne har vært, sier Pål Ove Husøy, VP Sales, fra Corvus Energy.

Publisert

- Bilfronten er der volumet er, og der utviklingen skjer. De maritime batteriene er i så lite volum at vi ikke utvikler egne celler for det maritime. Ved å bruke celler som er utviklet til andre formål holder vi prisene ok, forteller Pål Ove Husøy, VP Sales, fra Corvus Energy under seminaret om batteri og brenselceller i regi av GCE Blue Maritime Cluster i Ålesund 23. mars.

Med tanke på at levetiden til en bil er mellom 200 og 500 fullstendige sykluser med fullstendig inn- og ut-lading, og det på et fartøy er forventet 10.000 sykluser, er det langt større krav til batteriene som brukes om bord i skip, kontra bil:

- Derfor er det ikke alle batteri som kan brukes i den maritime næringen. Dette vil også differensieres enda mer fremover, mener Husøy.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk