M/Tr. «ISAFOLD»

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Karstensens Skibsværft AS, Skagen overleverte tråleren som beskrives som Danmarks største fiskebåt noensinne, M/Tr. «Isafold», som byggenummer 397 til rederiet Niels Jensen & Co., Hirtshals den 20. mai. Skroget er bygget ved Stal-Rem SA i Polen.

Nybygget er av NVC-354 design, og Rolls-Royce Marine har i tillegg til design hatt flere andre leveranser til fartøyet som verdimessig beløper seg til ca. NOK 30 millioner. Den totale byggeprisen for fartøyet er ca. NOK 130 millioner. Designet er optimalisert for høy fart samtidig som sjøegenskapene er de aller beste. Dette fører igjen til lavt drivstofforbruk.

Akterskipet er optimalisert for best mulig trekkraft under tråling. Det er dessuten lagt vekt på å avgrense støyen ombord med de fordelene det gir for komfort og arbeidsmiljø.

M/Tr. «Isafold» skal drive fangst i Nordsjøen, Den engelske kanal, i Atlanterhavet og i havområdene ved Island, Grønland og i Barentshavet. Det blir fiske etter sild, makrell, lodde og kolmule, og fartøyet har også separat dekksutstyr for tråling og for fiske med ringnot.

De to skipperne, Bjørn Sæternes og Karsten Mølggard, er partredere, og det er også Lise B. Jørgensen og hennes far Niels Jensen. Nybygget erstatter rederiets tidligere fartøyer «Geysir» bygget ved Aalborg i 1978 og «Isafold» bygget ved Flekkefjord i 1974. I tillegg kommer fiskekvoter fra to tidligere båter, «Lena Polaris» og «Fabian». På denne måten overføres altså kvoter fra fire fartøyer til nybygget.