Avtale om undervannoppdrag for 200 millioner til DOF

Geosund
Geosund

DOF Subsea AS i Bergen, 100 prosent eid datter av børsnoterte DOF ASA i Austevoll, har sikret seg undervannsoppdrag til en verdi av rundt 200 millioner kroner.  Oppdragsgiver er Statoil.

Oppdraget er kommet som et resultat av en rammeavtale mellom Statoil og DOF Subsea. Oppdraget har en varighet på minst åtte måneder i 2015.

Oppdraget omfatter kartlegging av havbunn, inspeksjonen av rørledninger, støttetjeneste til rørlegging og mindre konstruksjonsarbeider.

M/S «Geosund» er tiltenkt jobben. Dette skipet er på 4949 brutto-tonn og ble levert fra Simek i 2001 som plattformforsyningsskipet M/S «Far Swan» for Farstad Shipping ASA i Ålesund, og eies nå av Geosund AS som er et skipseiende selskap i DOF Subsea AS etter at skipet ble innkjøpt i 2005.

De nye eierne forlenget fartøyet og bygde det om til subseaskip med ROV og stor offshorekran i 2006. Skipet ert registrert med Bergen som hjemmehavn.

Prosjektet for Statoil vil bli utført av DOF Subsea sitt operasjonssenter i Bergen.

I en kommentar forteller direktør Jan-Kristian Haukeland i DOF Subsea at dette er den femte tildelingen under denne rammeavtalen med Statoil i løpet av fire år.

– Vi er godt posisjonert for ytterligere å utvikle vår markedsposisjonen i Atlanderhavsregionen, sier han.

Operasjonene i den nye kontrakten vil vesentlig finne sted på norsk sokkel, opplyser Haukeland.