Visningen vil finne sted i Møretanken, Norsk Maritimt Kompetansesenter, Borgundvegen 340.

Visning av autonom skipsfart i Ålesund

De siste ukene har det vært hektisk aktivitet i kjelleren hos Kongsberg Maritime ved NMK i Ålesund. Mannskapet til skipet Eidsvaag Pioner og et team av ingeniører har sammen vært på testtokt – og bevist hvordan et eksisterende fraktefartøy kan fjernstyres fra et kontrollsenter på land, og også operere autonomt. Nå er de klare til å vise frem prosjektet.

Torsdag 25. mai ved Møretanken, Norsk Maritimt Kompetansesenter, arrangeres et seminar i regi av FoU-prosjektet AUTOSHIP, der Kongsberg Maritime jobber sammen med flere partnere i Europa.

Prosjektet er støttet av EU’s Horizon-program. Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen ASA vil være til stede sammen med utviklingspartnerne, inkludert rederiet Eidsvaag.

- Vi ønsker også media velkommen ‘om bord’ hos Kongsberg Maritime, skriver Kongsberg Maritime i en pressemelding.

Konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy, vil ønske velkommen før det vil bli en presentasjo av AUTOSHIP og resultatet fra demonstrasjonen vil bli delt. Etter lunsj vil det være en omvisning der Kongsberg inviterer på besøk til Remote Operating Centre (ROC), simulator og operasjonssenter.