Fra åpningen av sentralen i Horten.

Massterly åpnet operasjonsenter i Horten

Massterly, driftsselskapet for autonome skip, åpnet Remote Operation Center (ROC) i Horten onsdag. Dette markerer et betydelig skritt fra testfasen til operativ drift.

Publisert Sist oppdatert

Seks år etter grunnleggelsen har Massterly utviklet seg til å bli spydspissen innen autonome maritime operasjoner. Med det nye kontrollsentret i Horten, vil selskapet som er felleseid av Kongsberg Maritime og Wilhelmsen-gruppen, effektivisere og sikre fremtidens maritime operasjoner gjennom avansert teknologi og lang erfaring med skipsdrift.

- Åpningen av ROC er en milepæl i Massterlys historie og representerer et stort skritt fremover for autonom skipsfart, sier Tom Eystø, daglig leder i Massterly. 

- Med støtte fra våre eier, inkludert våre samarbeidspartnere ASKO, Yara og Reach Subsea, er vi klare til å lede an i denne nye og spennende retningen for maritim industri.

ROC i Horten er kontrollsenteret der skipene som inngår i Massterlys portefølje overvåkes. Dette betyr alt fra navigering og operasjoner til vedlikeholdsstyring, og sikkerhetskontroll. I dag inkluderer porteføljen Yara Birkeland som går mellom Yaras fabrikk på Herøya og Brevik, samt ASKO-båtene MS «Marit» og MS «Therese» som går mellom Moss og Horten. I 2024 kommer Reach Remote, et nytt konsept innen subsea-segmentet.

Samarbeidet mellom Kongsberg Maritime og Wilhelmsen-gruppen har muliggjort realiseringen av dette prosjektet, som kombinerer omfattende ekspertise innen maritim teknologi og operasjoner. Ved å utnytte banebrytende teknologi og innovativ tenkning, setter Massterly en ny standard for sikkerhet, effektivitet og smarte løsninger i maritim næring.