Nybygget blir 68,55 meter.

Nybyggingskontrakt til Båtbygg

Båtbygg AS har signert ny kontrakt med Austral Fisheries for bygging av et nytt fiskefartøy designet av Marin Teknikk AS. Fartøyet, som er 68,55m langt, er et linefartøy ved navn «Austral Odyssey».

Publisert Sist oppdatert

Fartøyet, som skal drive dypvannsfiske etter tannfisk i havområdene nord for Antarktis, er planlagt ferdigstilt ved utgangen av 2025.

Vi er stolte og setter stor pris på å igjen jobbe med Austral Fisheries på nok et fantastisk nybyggings prosjekt. Dette bekrefter vårt veletablerte kundeforhold og Båtbyggs posisjon som en pålitelig leverandør og samarbeidspartner, sier Kjell-Inge Sjåstad, administrerende direktør i Båtbygg.

Med over 80 år i drift har Båtbygg posisjonert seg som et av Norges ledende verft for ombygging, reparasjoner, nybygg og vedlikehold av fartøy innen fiskeri, offshore, forskning, oppdrett og ferjer.

Båtbygg har hatt tre ombygginger for rederiet Austral Fisheries tidligere. 

Hoveddata:

  • Lengde: 68,55 meter
  • Bredde: 14,60 meter
  • Besetning: 33 personer
  • Lastekapasitet: 700 tonn

I 2013 bygget verftet om «Isla Eden», (ex. «Antarctic II») og i 2015 bygget man opp tråleren «Atlas Cove» (ex «Østerbris II») fra tråler/snurper til tråler/autoline. 

Senere oppgraderte man også fremdriften på sistnevnte fartøy, men det ble gjort på et verft i Mauritius.  

- Denne kontrakten og «Cape Arkona» som vi leverte til Austral i 2020, er et resultat av den fantastiske jobben våre ansatte har gjort igjennom mange år, både på kvalitet og leveringstid, sier Sjåstad.