Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: Wärtsilä
Illustrasjonsfoto: Wärtsilä

Det finske industrikonsernet Wärtsilä forenkler organisasjonsstrukturen og slår sammen de fem ulike Wärtsilä-selskapene i Norge. Først ut er Wärtsilä Ship Design som blir del av Wärtsilä Norway i løpet av høsten.

Annonse

Wärtsilä-konsernet sin globale strategi er å ha en juridisk enhet i de ulike landene selskapet er representert. Det er derfor satt i gang en prosess i Norge for å forenkle den juridiske strukturen og slå sammen de fem selskapene, Wärtsilä Norway (Bømlo/Stord), Wärtsilä Ship Design (Stord), Wärtsilä Gas Solutions (Asker), Wärtsilä Moss (Moss) og Wärtsilä Valmarine (Drammen), til et selskap i løpet av det kommende året.

De fem selskapene kommer til å bli samlet i Wärtsilä Norway AS, som fortsatt vil ha hovedkontor på Rubbestadneset, Bømlo, heter det i en pressemelding.

Hans-Petter Nesse, administrerende direktør i Wärtsilä Norway. Foto: Wärtsilä
Hans-Petter Nesse, administrerende direktør i Wärtsilä Norway. Foto: Wärtsilä

– Vi ønsker å slå sammen våre fem selskap, som har lange røtter og en stolt tradisjon i Norge, til et stort og handlekraftig selskap. Vår hovedmålsetting er å forenkle og samkjøre våre administrative aktiviteter, all annen forretningsmessig aktivitet vil fortsette som før, uttaler Hans-Petter Nesse, administrerende direktør i Wärtsilä Norway.

Han fortsetter i stillingen som administrerende direktør for Wärtsilä Norway, som vil ha rundt 1000 ansatte etter at fusjonen er ferdig våren 2020. Ingen av de ansatte i selskapet vil måtte endre lokalisering som resultat av sammenslåingen.

Ship Design først ut

Planen er å starte med å fusjonere inn Wärtsilä Ship Design i oktober 2019, og fortsette prosessen med Wärtsilä Gas Solutions, Wärtsilä Moss og Wärtsilä Valmarine i løpet av første halvdel av 2020.

-Jeg tror dette er en svært positiv utvikling for oss og er sikker på at vi vil få store muligheter til å utvikle oss videre som en integrert enhet i en større organisasjon, sier Ove Wilhelmsen, administrerende direktør for Wärtsilä Ship Design.

Annonse