Gå til innhold
Annonse
Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen ble 82 år gammel. Foto: Wilh. Wilhelmsen.
Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen ble 82 år gammel. Foto: Wilh. Wilhelmsen.

Fjerde generasjons eier av Wilhelmsen-gruppen, Wilhelm Wilhelmsen (82) er død.

Annonse

Gjennom en lang karriere var Wilhelm Wilhelmsen en meget respektert virksomhetsleder og talsperson for norsk skipsfart og den maritime næringen for øvrig.

Wilhelm Wilhelmsen representerte fjerde generasjon familieeier av Wilhelmsen-gruppen, en maritim industrigruppe som ble opprettet av oldefaren hans i Tønsberg, Norge i 1861.

Selv om han hadde mange stillinger i selskapet fra en veldig ung alder, tiltrådte han formelt som partner i 1964. I 1992 aksepterte han stillingen som styreleder. Bortsett fra en kort periode som konsernsjef, hadde han topposisjonen i selskapet til 2010. Han forble aktiv til den dagen han gikk bort.

Wilhelm Wilhelmsen var  sentral i å utvikle Wilhelmsen-gruppen fra et tradisjonelt linjeselskap med handel over hele verden til en av de største maritime næringskonsernene med nesten 15 000 ansatte i mer enn 70 land. Hans omfattende nettverks- og forretningsforhold i Norge og internasjonalt har vært essensielt for å bygge selskapet de siste nesten 60 årene, heter det i en pressemelding fra selskapet. Han styrte også gjennom mange viktige og vanskelige situasjoner i selskapets historie, inkludert offshore-krisen på 1980-tallet og Partnair og Tampa-hendelsene .

I tillegg til å ha sittet i styrer i mange selskaper og hatt æresstillinger i flere norske og internasjonale rederi- og maritime organisasjoner, var Wilhelm Wilhelmsen en sann troende på å dele noen av verdiene familien genererte. Gjennom Tom Wilhelmsens Stiftelse, en familiestiftelse oppkalt etter faren, bidro han til å donere store summer tilbake til samfunnet, inkludert maritim og medisinsk forskning, sport, kultur og humanitære organisasjoner. For sitt enestående bidrag til næringslivet og samfunnet mottok Wilhelm Wilhelmsen The Royal Norwegian Order of Saint Olav Knight 1. klasse i 2007.

Wilhelm Wilhelmsen etterlater seg kona Ninni, tre barn og åtte barnebarn. 

Annonse