Gå til innhold
Illustrasjon: Moen Marin
Illustrasjon: Moen Marin

Volvo Penta blir hovedaksjonær i den norske leverandøren av marinebatterier og elektriske drivlinjer, ZEM AS.

Volvo Penta har kjøpt en majoritetsandel i norske ZEM AS, som er en leverandør av batterier og komplette elektriske fremdriftsløsninger for skip og båter. Hensikten med oppkjøpet er at man sammen med ZEM skal utvide batteri- og fremdriftsvirksomheten ytterligere og utvikle og tilby komplette pakker i samarbeid med Volvo Penta.

Ifølge en pressemelding fra Volvo Penta skal ZEM beholde navnet og fortsette å operere under ledelse av den mangeårige konsernsjefen Egil Mollestad. 

ZEM ble grunnlagt i 2009 som en konsulent til maritim og offshore sektor for å utvikle batteri- og hybridløsninger. Selskapet har levert batteriløsninger for mange forskjellige applikasjoner, fra ferger, offshore forsyningsfartøy og høyhastighets passasjerskip til livbåter og den blomstrende havbrukssektoren.

- Å slå seg sammen med Volvo Penta markerer starten på en spennende ny fase for ZEM, sier grunnlegger Jan-Olaf Willums. – Våre to selskaper er tilpasset slike kjerneverdier som sikkerhet og miljøvern, og vi har begge den skandinaviske pionerånden! Volvo Pentas navn og markedsrekkevidde vil bidra til å drive oss inn i nye elektromobilitetsmarkeder som støtter vår vekst, legger han ti..