Gå til innhold
Annonse
Torstein Rasmussen (t.v) og Tor Heine Østervold
Torstein Rasmussen (t.v) og Tor Heine Østervold

Med hovedsete i Austevoll og eiere fra rederi- og verftsbransjen vil gründerne i Marine Manager gjøre hverdagen lettere, i blant annet verftsindustrien.​

Annonse

 Vi vet at teknologien virker, fordi den er prøvd ut i andre bransjer, forteller Torstein Rasmussen, daglig leder i Marine Manager til Skipsrevyen.

Selskapet er et søsterselskap av Fonn, som de siste årene har utviklet og digitalisert hus- og hyttebyggingsmarkedet i Norge. Der har man om lag 5000 brukere  og har kjørt 10.000 prosjekter med den samme teknologien, som er basert på samme plattform.

- Nå har vi tatt teknologien fra Fonn, og tilpasset den til den maritime industrien og rigger ved bruk av internasjonale SFI koder. Men også til servicenæringen som er mye ute og reiser, hvor dette passer veldig godt, forteller Rasmussen.

Produktet ble lansert under Nor-Shipping i Oslo nylig, og fikk svært gode tilbakemeldinger fra flere som vurderer å prøve den ut.

Skjermdump av systemet
Skjermdump av systemet

Teknologien bak dataprogrammet er ikke ny. Det er sammensetningen av programvaren som gjør dette til et unikt produkt.

- Dette verktøyet vil helt klart effektivisere prosessene. Det vil ta vekk mye svinn, spesielt for prosjektleder-koordinatorer og formenn. Men er vanskelig å konkretisere det i tall hvor mye, sier Rasmussen.

Inviter de du vil

I mange dataprogrammer som man kjøper inn er det begrensinger for hvor mange som kan bruke, og det blir dyrt når man skal utvide med flere lisenser. Det problemet har man ikke med Marine Manager.

- Nei, her kjøper du et ferdig produkt hvor du selv inviterer inn de som skal delta i prosjektet. Det er ingen begrensninger på antallet eller lagringskapasitet, forteller Rasmussen. - Brukeren har full kontroll på dette selv, og den store gevinsten får man når en samhandler i lag med de du skal løse oppgavene med. Gjerne utenfor eget firma, legger han til.

Programmet har også en funksjon der man sjekker inn på stedet man jobber på, slik at man synliggjør for verftet man jobber for eller kontoret hjemme at man er på plass. Skulle det være på et sted med dårlig eller ingen internettdekning, er det også mulig å jobbe i en offline-mode. 

Datasikkerhet

I en onlineverden er mange bekymret for at opplysninger kan potensielt bli hacket av kriminelle, eller andre som ikke vil en vel. Rasmussen påpeker at dette er noe man tar på største alvor i bruken av Marine Manager. 

- Vi er like sårbare, og like robuste som alle andre. Vi bruker kun ledende leverandører i verdensmålestokk på den teknologien som vi benytter i skyløsninger. Vi har fått verifisert sikkerheten gjennom flere års bruk ved at dette systemet er brukt i andre deler av næringslivet tidligere. 

Brukergrensesnittet er foreløpig på norsk, engelsk og polsk, men det kan enkelt tas videre til andre språk. 

- Vi har jobbet mye mot det norske markedet. Men vi er også blitt veldig godt mottatt fra store verft både i Singapore, Polen og Tyrkia, avslutter Rasmussen. 

Annonse