Skadene er utbedret og "Viking SKy" seiler videre i morgen. Foto: Sigbjørn Larsen

"Viking Sky" seiler videre

Sjøfartsdirektoratet er varslet om at “Viking Sky” planlegger seilas til København i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjøfartsdirektoratet er i den anledning i dag ombord sammen med klasseselskap for oppfølging av de utbedringene som nå er gjennomført/gjennomføres, heter det i en pressemelding fra direktoratet.

-Dialogen med klasseselskap og rederi har vært god gjennom denne krevende prosessen, og etter dagens gjennomgang ombord i skipet så ser vi ingen grunn til at klasseselskapet ikke kan godkjenne skipet for videre seilas. Etter det vi har fått opplyst så skal skipet seile i morgen til København og settes inn i ordinær trafikk derfra, sier Alf Tore Sørheim som er avdelingsdirektør for operativt tilsyn i Sjøfartsdirektoratet.

Skadene utbedret

Etter at skipet ble utsatt for høy sjø etter motorstansen ved Hustadvika lørdag 23.mars, fikk skipet skader på noen vinduer, en livbåt samt store belastninger på anker. Ut fra de tilbakemeldinger som direktoratets inspektør fikk i dag så er alle skader og mangler nå utbedret. Noe er også utbedret med midlertidig og godkjent reparasjon, blant annet vinduer som har lang leveringstid på nye.

I forhold til årsaken til motorstans så har også direktoratet påpekt endel oppfølgingspunkter i sikkerhetsmeldingen som gikk ut sist uke. Vi har også fått bekreftet at dette er et område som naturlig har stort fokus hos både klasseselskap og rederi nå i forbindelse med klargjøring av skipet.