Gå til innhold
Annonse
Nærings- og handelsminister Trond Giske
Nærings- og handelsminister Trond Giske
Annonse

Næringsminister Trond Giske (Ap) bedyrer at regjeringen skal sørge for at konkurranseevnen ikke forverres selv om regjeringen skal føre en ansvarlig økonomisk politikk.

- Eksportrettede næringer skal være førsteprioritet, sa Giske da han holdt foredrag for forbundets Gruppe for offshore- og servicefartøy (GOS).

Næringsministeren var invitert til årsmøtet for å snakke om ” Regjeringens internasjonale og nasjonale maritime initiativer”.

- Vi skal være tilstede for næringen. Et lite land er nødt til å være næringsledende på noen områder. Vi må finne noen områder som vi skal være best i. Det er ingen tvil om at den maritime klyngen er et slikt område. Vi har en fantastisk maritim klynge, sa Giske.

Nettolønnsordningen er viktig for gruppas medlemmer, og gruppas avtroppende leder Lars Peder Solstad fyrte av første spørsmål om ordningen. Men statsråden ønsket ikke å besvare konkrete spørsmål om kutt i, eller nivå på, ordningen for fremtiden.

- Regjeringen står fast på Soria Moria II der det står at vi skal bevare ordningen, men justeringer kan det likevel bli. Vi som er mest for ordningen må også være de som ivrer for å gjøre den bedre, svarte Giske.

I sitt foredrag omtalte han også den ferske rapporten om nettolønnsordningen fra Econ Pöyry.

- Konklusjonene var nokså tydelige. Uten nettolønn ville 4800 arbeidsplasser forsvinne, utflagging ville bli et alternativ og ordningen er administrert på en effektiv måte. Men vi skal ikke stikke under en stol at ordningen ikke er samfunnsøkonomisk lønnsom. Men den konklusjonen består kun av et regnestykke. Den kalkulerer ikke inn hva ordningen har som betydning for den maritime klyngen. Vi må kunne kombinere regnestykket med sunn politisk fornuft, sa Giske.

Annonse