530 personer var samlet under fjorårets konferanse.

Verftskonferansen 2013 nærmer seg

Den 5. og 6. november er det klart for ny verftskonferanse i Ålesund. Dette har blitt en av de viktigste maritime møteplassene, og deltakerantallet har vokst år for år – i fjor var 530 personer samlet. Fokus i år er “Ocean Economy”, og hele første dag er viet foredrag som omhandler dette temaet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Verftskonferansen 2013 har fått med seg to viktige foredragsholdere fra OECD i Paris. Lederen for prosjektet Future of the Ocean Economy, Barrie Stevens, skal gi en grundig innføring i hva dette vil bety globalt. En av OECD’s toppøkonomer, Stéphanie Guichard kommer også. Hun vil sette de fremmøtte inn i de overordnede faktorene som styrer den globale økonomien.

På dag to serveres utvidede markedsbetraktninger og temaet Levedyktig skipsindustri i Norge hvor blant annet Tore Roppen fra Kleven vil redegjøre for verftets fremtidsrettede prosjekt for å bygge mer av skipet ved eget verft. Som avslutning av konferansen blir det ett innslag og én paneldebatt over temaet; Hvordan utvikle og profilere norsk grønn skipsfart?

Som vanlig vil det være politisk tilstedeværelse under konferansen. Hvilken representant dette blir, er imidlertid ikke avgjort. Den nye regjeringskabalen er nettopp lagt, og Norges nye næringsminister Monica Mæland bør benytte anledningen til å markere seg overfor en av de virkelig sentrale næringene her til lands.

Det Skipsrevyen også ønsker å fremheve i forkant av Verftskonferansen 2013, er at dette blir den siste for bransje-bautaen Egil Holland som kort tid etter konferansen går av. Han har bygget opp og ledet verftskonferansene i 12 år, og nå overlater han ansvaret til andre.