Ukens skipsbesøk: "Njord Viking"

Ankerhandleren “Njord Viking” befinner seg mest på britisk side av Nordsjøen, etter en uke i Bergen er de i ferd med å mobilisere for nok en tur over til UK. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi skal over på britisk sektor og flytte på en rigg som heter “WilPhoenix”, sier kaptein Anders Johnsson. Han leder et mannskap på 15, bestående av svensker, briter og en polsk elektriker.

– Rederiet har hatt hovedkontor flere ulike steder, både i Norge, Svergie og Danmark og operer mye i UK, så da blir det jo samlet endel ulike folk, selv om vi nå er flagget inn i Norge igjen, forklarer Johansson som synes det er givende å jobbe med mennesker med ulike bakgrunner og erfaringer.  Han forsikrer om at det motsatte skiftet domineres av nordmenn, som skal ta over når Johnsson og kollegaene forhåpentligvis mønstrer av på onsdag etter fem uker på jobb. Et resultat av den ulike sammensetningen på skiftene er at når svenskene styrer skuta er det kaffe fra svenske merker som serveres, når nordmennene mønstrer på er det Friele-kaffe for alle penga. 

I løpet av de fem arbeidsukene forteller Johnsson, at skipet som opererer i spot-markedet, har gjennomført tre jobber. – Vi håper aktiviteten begynner å ta seg opp fremover, vi hadde hatt tid til å gjøre mer, påpeker han. 

Les også: Skipsrevyens omtale av “Njord Viking”

Når Skipsrevyen kommer om bord står gjengen på dekk i solskinnet og kalibrerer en av de to kranene. Det gjøres ved at den løfter på fire-fem tonn med vann, mens Rolls-Royce utsendte følger med på sensoren fra en laptop. – Det er egentlig noe vi gjør hvert femte år, men nå har vi skiftet sensor på den ene, så da må vi gjøre det på den andre også, blir vi fortalt. 

På dekk treffer vi også førstemaskinist Alexander Elmblad, han har jobbet  i rederiet i syv år, de siste to som førstemaskinist. Han trives godt med det praktiske problemløsningsarbeidet jobben medfører. Men selv om han trives godt med kollegaene og synes det er luksus å få servering tre ganger om dagen ser han frem til å komme hjem etter fem uker borte. – Jeg tror vi alle ser frem til det, med fem uker hjemme får man god tid til venner, barn og familie.