Ukens skipsbesøk: Boa Jarl

Når Skipsrevyen kommer om bord i ankerhandleren “Boa Jarl” har kaptein Bjørn Børre Vike med mannskap vært på jobb i 14 dager. Med unntak av et par dager i dokk på CCB har det vært rolige dager. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ankerhandleren med en bollard pull på 265 tonn har ligget i spot-markedet siden den kom ut av opplag i september i fjor. Da hadde fartøyet ligget i opplag i nesten ett år, og kapteinen forteller at det tok om lag tre uker å klargjøre skipet for arbeid, noe som gikk smertefritt.

Les også: Skipsrevyens omtale av “Boa Jarl” 

Vike, som har vært i rederiet siden 2014, og tdiligere har vært kaptein på søsterfartøyet “Boa Bison” forteller at store deler av det samme mannskapet som før de gikk i opplag har kommet tilbake, noe han er glad for. Når det gjøres ROV-oppdrag stiller også Oceaneering med folk. Nå håper kapteinen at de skal få på plass en lærling etter hvert. – Men vi er jo midt i skoleåret, påpeker han. 

På forrige tur med Vike var ankerhandleren som hovedsaklig opererer på norsk side av Nordsjøen med på oppstart av en template på Maria-feltet i Norskehavet. Det motsatte skiftet har nylig vært og flyttet riggen “Askeladden”. - Vi håper markedet bedrer seg, så vi kan komme ut i jobb. Og har et håp om at det vil skje fram igjennom våren og sommeren, sier Vike.