Vakte oppsikt i Drøbaksundet. Foto: Wikipedia

Tysk cruiseskip vakte oppsikt ved "Blücher"

Et tysk cruseskip vakte oppsikt ved “Blücher” i Drøbaksundet ved å seile i sirkler. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det første cruiseskipet som kom fra internasjonale farvann og besøkte Oslo vakte oppsikt. Det tyske cruiseskipet “Mein Schiff 2” hadde besøkt Oslo som det første utenlandske cruiseskipet på besøk i Norges hovedstad, etter at koronastengningen ble opphevet, da det plutselig begynte å seile i sirkler like ved Drøbaksundet, der det tyske krigsskipet “Blücher” ble skutt i senk.

VG publiserte en film av seilingen på sine nettsider og hytteiere kontaktet trafikksentralen med tips om den pussige manøvreringen. Skipet seilte flere ganger i ring med sine trustere slik Hurtigruten tidligere snudde i Trollfjorden. Det spesielle var at dette skjedde like ved der det tyske krigsskipet “Blücher” gikk ned. 

Skyldtes filmopptak

Ved Kystverkets trafikksentral i Horten får Skipsrevyen opplyst at manøveren var avklart med losen om bord og med trafikksentralen i Horten. Den spesielle snuingen av cruiseskipet skyldtes et filmopptak, sier Paul Willy Paulsen ved trafikksentralen i Horten. Skipet måtte snu for å få kontakt med en drone som var i ferd med å filme skipet. Da de mistet kontakten med dronen måtte de snu for å gjennopprette kontakten med dronen som filmet skipet sier Paulsen. Hvorfor det tyske cruiseskipet filmet nettopp i Drøbaksundet der “Blücher” gikk ned er foreløpig ikke kjent.