Gå til innhold
Annonse
Vakte oppsikt i Drøbaksundet. Foto: Wikipedia
Vakte oppsikt i Drøbaksundet. Foto: Wikipedia

Et tysk cruseskip vakte oppsikt ved “Blücher” i Drøbaksundet ved å seile i sirkler. 

Annonse

Det første cruiseskipet som kom fra internasjonale farvann og besøkte Oslo vakte oppsikt. Det tyske cruiseskipet “Mein Schiff 2” hadde besøkt Oslo som det første utenlandske cruiseskipet på besøk i Norges hovedstad, etter at koronastengningen ble opphevet, da det plutselig begynte å seile i sirkler like ved Drøbaksundet, der det tyske krigsskipet “Blücher” ble skutt i senk.

VG publiserte en film av seilingen på sine nettsider og hytteiere kontaktet trafikksentralen med tips om den pussige manøvreringen. Skipet seilte flere ganger i ring med sine trustere slik Hurtigruten tidligere snudde i Trollfjorden. Det spesielle var at dette skjedde like ved der det tyske krigsskipet “Blücher” gikk ned. 

Skyldtes filmopptak

Ved Kystverkets trafikksentral i Horten får Skipsrevyen opplyst at manøveren var avklart med losen om bord og med trafikksentralen i Horten. Den spesielle snuingen av cruiseskipet skyldtes et filmopptak, sier Paul Willy Paulsen ved trafikksentralen i Horten. Skipet måtte snu for å få kontakt med en drone som var i ferd med å filme skipet. Da de mistet kontakten med dronen måtte de snu for å gjennopprette kontakten med dronen som filmet skipet sier Paulsen. Hvorfor det tyske cruiseskipet filmet nettopp i Drøbaksundet der “Blücher” gikk ned er foreløpig ikke kjent.

Annonse