Illustrasjonsgrafikk:Transas.com

TRANSAS er valgt som leverandør av simulator

Transas Marine er valgt som leverandør av miljøsimulator til Sikkerhetssenteret Rørvik (SSR). 3 leverandører konkurrerte om å få levere miljøsimulatoren. Transas scorer høyeste poengsum innen samtlige tildelingskriterier. "Pris og kvalitet var avgjørende for vårt valg av Transas," sier prosjektleder Gunnar Hemming ved Sikkerhetssenteret Rørvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Miljøsimulatoren er sammensatt av to deler, den nye Transas Navi-Trainer Professional 5000 (NTPRO 5000)og Transas GMDSS simulator, som sammen oppfyller kravene spesifisert av SSR. En ny ECO-modul vil bli utviklet og integrert i navigasjonssimulatoren. Miljøsimulatoren oppfyller kravene til opplæring i henhold til STCW-95 om maritim kommunikasjon, sjøveisregler, search and rescue operasjoner og bruk av radar/ ARPA.
Transas simulatorens visuelle system er markedsledende når det gjelder realisme og teknologi. Transas bruker bare utstyr eller imitasjoner av utstyr med full funksjonalitet lik den navigatører normalt bruker om bord. I miljøsimulatoren integreres type-godkjent Transas Navi Sailor 4000 ECDIS programvare med full funksjonalitet. Transas er markedsleder innen ECDIS og har installert mer enn 10 000 kartsystem om bord på skip over hele verden.
"Våre simulatorer gir virkelighetsnære øvingsforhold og dermed motiverende øvelser på det samme utstyret som finnes ombord i de fleste skip," sier daglig leder John Vonli ved Transas Marine. "Vi er stolte over å bli valgt som leverandør til Sikkerhetssenteret i Rørvik."