Gå til innhold
Seismikskipene ligger på rekke og rad i Farsund. Foto: Alf Birkrem
Seismikskipene ligger på rekke og rad i Farsund. Foto: Alf Birkrem

I Farsund ligger flere seismikkskip i opplag. I mai kom “Amazon Warrior” hele veien fra New Zealand og er det største skipet som har ligget i havnen til Vest-Agder. 

– Per i dag har vi 15 fartøyer i opplag, og det kan bli flere. Regner vi per innbygger er jeg overbevist om at vi er verdens største seismikkfartøy-havn, sa havnefogd Tom Egil Ravndal til lokalavisen Lister24 i mai.

Da var det ikke bestemt om “Amazon Warrior”  skulle legges i opplag eller brukes til andre ting. Hos MarineTraffic har skipet, som har ligget i Farsund siden 9. mai fortsatt status som aktiv. 

Tøft marked

- Det er litt lite å gjøre. Det er et marked som har hatt det tøft en stund, men det kan være litt bedring i emning i begynnelsen av neste år, sier John Olaisen, analytiker i ABG Sundal Collier om seismikkmarkedet til Skipsrevyen. 

Olaisen legger til: – Men de som er “stacked” vil det ikke være lønnsomt å ta ut ennå. De blir nok liggende et år til, kanskje vi ser dem igjen i 2020.

Når arbeidet omsider tar seg opp forventer analytikeren at det vil være seismikk-jobber i Storbritannia, Vest Afrika, Sør Amerika, Sørøst Asia og Australia. – Alle de klassiske stedene. 

 

"Amazon Warrior" av mange ansett som verdens største seismikkskip har ligget i Farsund siden mai. Foto: Alf Birkrem