Gå til innhold
Annonse
Norleds hybridferge i brann. Foto: Tipser (med tillatelse).
Norleds hybridferge i brann. Foto: Tipser (med tillatelse).

Norleds hybridferge eksploderte.

Annonse

Fredag morgen i 07.00-tiden eksploderte minst ett av fergens batterier, skriver BT.

- Eksplosjonen opplevdes som ganske intens, og vi har valgt å trekke oss noen hundre meter tilbake. Nå venter vi på eksperthjelp før vi håndterer saken videre, sier Atle Josdal, innsatsleder i brannvesenet i Kvinnherad.

Brann om bord 

I går, klokken 18.40 ble det meldt om brann om bord i en batteriferge ved Halsnøy i Kvinnherad. Brannen oppsto i fergen MF «Ytterøyningen», som går i rute mellom Sydnes, Fjelberg, Borgundøy og Utbjoa. Fergen ligger ved Sydnes kai på Halsnøy.

- Brannen har oppstått i et batterirom under dekk. Men vi vet ikke detaljer om størrelse på brannen og hvor mye skade som er gjort, sa operasjonsleder i politiet, Frode Kolltveit, til avisen Kvinnheringen.

To personer ble sendt til legevakten. Ifølge rederiet var det 11–12 passasjerer om bord da brannen oppsto, opplyser Jonn Karl Sætre til avisen

Klokken 21.12 opplyste vaktkommandør i brannvesenet, Håkon Myking, at de hadde kontroll på brannen. Nå vil de undersøke om det er batteriene i fergen eller kabler som har begynt å brenne.

- Vi holder på med temperaturkontroll, og temperaturen på utsiden av rommet er målt til 40 grader. Det er ikke mulig å gå inn der, på grunn av gasser og slikt, sa han.

Han forteller at temperaturen på et tidspunkt skal ha blitt målt til 60 grader utenfor rommet, men at dette tallet foreløpig er ubekreftet.

Hovedredningssentralen involvert

Politiet rekvirerte fartøy med slukkemuligheter, i tilfelle det skal bli behov for det. I politiets oppdatering klokken 20.16 opplyste de at flere fartøy ligger i beredskap.

Hovedredningssentralen bisto også med å koordinere ressurser. Blant annet ble hurtigbåten MS «Admiralen» sendt til stedet for å bistå med slukkearbeidet.

Nylig bygget om til hybridferge

MF «Ytterøyningen» er nylig bygget om til hybridferge, slik at den også kan gå på batteri.

- Det er en ca. ti år gammel båt som ble bygget om i sommer, sier Utåker.

Sambandet ble stengt for trafikk resten av kvelden.

Norled opplyser at sambandet starter opp med skyssbåt fredag morgen kl.07.15 fra Sydnes. Anløp av Utbjoa sløyfes frem til M/F Sveio blir satt inn i ruten litt utpå dagen.

Annonse