Gå til innhold
Fransk ekspedisjonslykke for VARD.
Fransk ekspedisjonslykke for VARD.

VARD har fått kontrakt på to nye ekspedisjonsskip for franske Ponant. Dermed har VARD under bygging en hel fransk flåte på til sammen seks luksuriøse cruiseskip for det franske rederiet.

De franske luksuriøse cruiseskipene er spesealdesignet for eksotiske forhold og for å kunne nå eksotiske bortgjemte reisemål, og havner som bare er tilgjengelige for mindre cruiseskip av denne typen, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

De to nye skipene blir identiske med de fire første, på 10.000 bruttotonn, 131 meter og har en kapasitet på 180 passasjerer. Skipet får 92 rom og suiter med balkong. Skipene får luksuriøse fasiliteter ombord, miljøer som ivaretar behovene fo en behagelig og sikker sjøreise. Skipene blir også utstyrt med en helt spesiell undervannslounge med såkalt “bllue eye” der passasjerene får mulighet til å titte ut på livet under vann.

Skrogene vil bli bygget ved VARDs verft Tulcea i Romania og skipene er beregnet for levering fra VARD Søviknes 1 og 2 kvartal i 2020. Det første skipet i denne serien vil bli levert i 2 kvartal i år.

De neste tre skipene skal leveres i perioden fra høsten 2018  til sommeren 2019. De to nye kontraherte skipene vil bli levert i 2020. Verdens første hybride cruiseskip med isbryterkapasitet og LNG drivstoff vil bli levert 2021.