Gå til innhold
Annonse
Annonse

Havyard Ship Technologys verft i Leirvik i Sogn har brukt ledig kapasitet i den overbygde tørrdokken til en større oppussingsjobb av to færøyske ferskfisktrålere.

I begynnelsen av november kom de to færøyske ferskfisktrålerne «Stjørnan» og «Polarhav» til Leirvik for blant annet å males utvendig og ta motoroverhaling. Dette har vært en fin jobb for Leirvik, siden dokka allikevel har vært tom i påvente av neste nybygg fra skrogverft. Det er det færøyske rederiet JFK som eier ferskfisktrålerne.

Kjærkomment tilleggsarbeid

Verftet er nå straks ferdig med jobben, som blant annet besto av design og montering av nye slingrekjøler, sandblåsing og maling utvendig, overhaling av hovedmotorer og hjelpemotorer, innlegging av 70 tonn fast ballast, nytt peilesystem, nye dørker i innredningen, akseltrekk og overhaling av propeller.

Siden det er lagt inn ekstra ballast i båtene for bedre stabilitet, skal det utføres krengeprøver på skipene før de setter kursen for fiskefeltene igjen.

Jan Helge Solheim, som har hatt ansvaret for arbeidet i Leirvik er godt fornøyd med oppdraget. – Dette oppdraget har gitt oss kjærkommet arbeid i en tid med litt slakke og der vi har hatt ledig kapasitet i dokka, sier Jan Helge. – Jobben har stort sett gått etter planen og vi har en fornuftig inntjening også. Jeg vil berømme karene og underleverandørene som har vært med på jobben. Dette viser at vi også kan være med og konkurrere om reparasjon og ombyggingsjobber når vi har kapasitet til det, sier Jan Helge, som håper de kan få flere slike jobber også i framtiden.