Statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet vil erobre Kyst-Norge. Foto: Senterpartiet.

Sp med gavepakke til Kyst-Norge

Gratis ferger, 100 millioner til norske verft, og krav om at staten må ta mesteparten av regningen for den pålagte miljøkartleggingen ved verftene. Slik vil Senterpartiet erobre velgere i Kyst-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Senterpartiets landsmøte vedtok nylig gratis ferger og hurtigbåter på steder uten veiforbindelse med fastlandet. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett drysser de også millioner utover til verftsindustrien.

For å sikre verftsindustrien langs kysten går Senterpartiet i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett inn for å styrke tilskuddet til kondemnering og ombygging til lavutslipp med 100 millioner kroner. Det sier SPs andrekanditat i Møre og Romsdal, Geir Inge Lien til Skipsrevyen. I tillegg vil Senterpartiet at staten skal ta 75 prosent av regningen ved undersøkelser av sjøbunnen utenfor 13 verft i Møre og Romsdal og tre verft i Telemark.

En styrket satsing på verftsindustrien

- Senterpartiets forslag til revidert nasjonalbudsjett viser en styrket satsing på verftsindustrien, og er et frampek på den industrisatsingen vi vil få til hvis vi får et sterkt Senterparti i regjering, sier Geir Inge Lien, som også er ordfører i Vestnes kommune.

Så spørs det om agnet vil svelges av eksportindustrien i kyst-Norge for et parti som også har programsatt sin motstand mot EØS-avtalen som sikrer den samme industrien adgang til EUs indre marked for 70 prosent av sin samlede eksport.