Norgas Innovation er et av skipene i rederiets flåte

Slutt etter 100 år

Rederiet I.M. Skaugen avvikler driften. Denne uken kom meldingen til aksjonærene, etter en lang kamp for å unngå konkurs. Dermed mister 500 ansatte globalt jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det er med aller største frustrasjon at jeg må meddele at vi ikke har lykkes i vår refinansiering av selskapet. Ansvaret er mitt alene, og jeg og min familie taper mest av oss alle, skriver skipsreder Morits Skaugen i et brev til aksjonærene, skriver NA24.no.

Vi har hatt for mange motkrefter som ikke ville dette, og som ikke ville komme inn i dialog og derfor i et samarbeid. Det går derfor mot en forventet avvikling av IMSK selskapet og dets aktiviteter, står det i brevet.

I.M Skaugen:

  • I.M. Skaugen SE ble dannet i 1916 under navnet D/S-A/S Eikland av Isak Martinius Skaugen, som var farfar til Morits Skaugen. Det siste halvåret har selskapet jobbet med å refinansiere. I den forbindelse ble det tatt av børs tidligere i sommer. Da ble navnet også endret til IMSK SE.
     
  • I.M. Skaugen var en av Norges største rederier. På slutten av 80-tallet var det milliardverdier i rederiet. På starten av 90-tallet kom den første nedturen, før selskapet løftet seg igjen på begynnelsen av 2000-tallet. I 2008 startet nedgangen for rederiet. 

I brevet til aksjonærene skriver Skaugen at problemene oppsto da en langvarig samarbeidspartner - Teekay - trakk seg og startet egen virksomhet i direkte konkurranse med hans egen LNG-satsing.

- Jeg og mine kollegaer i IMSK føler sterkt med alle andre som lider tap av dette - våre obligasjonseiere som har trodd på oss og støttet oss samt våre medaksjonærer, og jeg ber dere alle om unnskyldning. Jeg beklager det virkelig. Det har ikke stått på å forsøket. Det har bare ikke lykkes.