MS ”Geo Celtic”. Foto Bjørn Ottosen.

Skipssalg og reorganisering hos Forland

Salg av det avanserte seismikkskipet MS ”Geo Celtic” til befrakteren, Fugro-Geoteam, og reorganisering av rederiet gir muligheter for ny satsing i det snart 40 år gamle bergensrederiet E. Forland AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mannen som skal føre rederiet videre er kristiansanderen Arne Magnus Johnsen. Han har tiltrådt som ny administrerende direktør i avdøde Ellen Forlands livsverk. Frode Bjørn Forland, eieren av rederiet, er blitt ny arbeidene styreformann. I tillegg har det funnet sted en del endringer i staben, blant annet ny finansdirektør.
–Vi har også etablert et eget shipmanagement for å fremstå som et fullt integrert rederi med alle virksomhet samlet på huset, sier styreformann Frode Bjørn Forland til Skipsrevyen.
Av rederiets gjenværende tre skip, drives to av rederiet selv, mens ett er på bareboatcharter og bemannes og drives av leietageren så lenge charteravtalen varer.
Skipet som er solgt var rederiets største med sine 12.109 brutto-tonn, levert fra Bergen Group BMV i Bergen i 2007. Skipet seilte på en langsiktig avtale med Fugro-Geoteam . Det ble operert i australske farvann.
Startet i Ellen Forlands lederperiode
–Arbeidet med å selge skipet ble allerede startet da min mor, Ellen Forland, styrte virksomheten, og er nå gjennomført slik det ble lagt opp til, sier Frode Bjørn Forland.
Han peker på at et salg var nødvendig for å sikre rederiet økonomisk, og å skape muligheter for fortsatt ekspansjon.
–Vi skal bygge virksomheten videre i fremtiden, men kjører en forsiktig linje med sten på sten-prinsippet, sier den nye administrerende direktøren, Arne Magne Johnsen.
Han er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, og kom nå fra shippingavdelingen i Sparebanken Vest. Han har også jobbet i flere andre bergensrederier.
Han ser frem til å utvikle E. Forland AS innen offshoresektoren.

MS ”Seisranger” 5.457 br.t. konstruksjonsskip, levert fra Hellesøy Skipsbyggeri i 1993 ,ombygget fra seismikk til undervannsoperasjoner/kabellegging og konstruksjonsskip i 2001 ved BMV.