Gå til innhold
Annonse

Skipsmeglergigant kjøper Vaagen Maritime i Bergen og Houston

Arkivbilde:
Arkivbilde: "Bow Sky". Skipet har ingen sammenheng med artikkelen.
Annonse

Etter over ett års prosess og nøye gjennomtenkning har parhestene Øivind H. Ellingsen jr. og Halfdan Kuhnle solgt sine livsverk, Vaagen Maritime, til et av de største internasjonale skipsmeglerselskapene i verden, Simpson Spence Young (SSY).

– Vi fikk en henvendelse fra Simpson Spence Young og har brukt over et år på å tenke gjennom hva som ville være rett å gjøre, og kom til at det ville by på mange og store fordeler å være del av et stort verdensomspennende meklernett enn å stå alene som en liten aktør, sier skipsmekler Halfdan Kuhne til Skipsrevyen. Han startet Vaagen Maritime AS i Bergen i 2014, to år etter at Øivind H. Ellingsen jr. hadde etablert Vaagen Maritime LLC i Houston, Texas.

Halfdan Kuhnle startet Vaagen etter 22 år som megler og senere partner i Nesttun Chartering. Bergenseren Øivind H. Ellingsen startet i Houston etter mange år hos Stolt-Nielsen og Clarkson. Det amerikanske og norske Vaagen har spesialisert seg på skipsmegling innen kjemikalier, vegitabilske oljer og likende laster og har bygget seg opp en solid virksomhet med et nett av kjente navn i innen kjemikalienisjen som kunder. Dette fristet Simpson Spence Young og de kom med tilbud om oppkjøp.

Det Londonbaserte skipsmeglerkonsernet har en verdensomspennende organisasjonen innen tørrlastmegling, tankmegling, gasstank, kjøp og salg, konsulentvirksomhet, forskning, og kjemikalietransport, skipsagenturer og slepebåttjeneste. Grunnen til oppkjøpet var et sterkt ønske om å styrke konsernets grep på kjemikalietankmarkedet, et marked som ble vurdert som interessant og et markedet i vekst.

Begge Vaagen-selskapene skifter navn til Simpson Spence Young. Hovedkontoret for kjemikalietankmekling i Europa blir lagt til Bergen, mens det tidligere Vaagen Maritime i Houston blir bygget ut som tilsvarende hovedkontor i den del av verden.

I Bergen er sitter Halfdan Kuhnle og Frederik D. Fotland, mens Houston består av Øivind H. Ellingen jr., James Helm og Marianne H. Beeckman.

Styreformann John Velham hos Simpson Spence Young slår fast at Vaagen-temaet bringer betydelig ny ekspertise og nytt kundegrunnlag til SSY Chemicals som vil bety solid vekst for konsernet. Sammen vil vi stå mye sterkere i den internasjonale konkurransen innen kjemikalietankmarkedet i tiden fremover, fastslår John Velham.

SSY kjemikalietankmeglerteam skal arbeide med så vel korte som lange charteroppdrag innen både kjemikalie, CPP, ethanol og andre spiselige og ikkegiftige produkter.

Simpson Spence Young ble etablert av Ernest Simpson, Lewis Spence og kaptein William Young og har eksistert som et privat partnerskap i 130 år. I dag er firmaet et av verdens største uavhengige skipsmeglerforetak, og er eiet av 29 arbeidende partnere, hvorav 17 i London. Det sysselsetter rundt 400 ansatte på kontorer over hele verden. Foruten London er det Houston, Long Island (NY), Sydney, Hong Kong, Oslo, Stamford (CT), Shanghai, Singapore, Vancouver, Mumbai, Jakarta, Tokyo og Zug, samt nå også Bergen.

 

Annonse