Fra v. Marita Huseby, Gjert Wilhelmsen, Arvid Grundekjøn, Eilert Munch Lund, Arne Wilhelmsen - foran maleri av Wilhelmsen-selskapenes grunnlegger, skipsreder Anders Wilhelmsen (f 8/4-1899 - 1969).

Sjømannsprisen til Eilert Munch Lund

Styret i A. Wilhelmsen Foundation har besluttet å tildele Sjømannsprisen for året 2010 til Eilert Munch Lund. Prisen gis til personer som ”i særlig grad har gjort en innsats for norske sjøfolk og sjømannsstand”. Prisen ble utdelt i Oslo fredag den 8. april 2011.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Eilert Munch Lund er tildelt Sjømannsprisen for 2010 for filmserien ”Vår Maritime Kulturarv” der han på en illustrerende og fremragende måte bl.a dokumenterer hva den norske sjømann og hans familie til alle tider har betydd for landet – i fred som i krig. Med film og TV som medium treffer Lund et bredt publikum når det fortelles om Norges lange og stolte sjøfartshistorie og om hva den norske sjømannsstand har betydd for landets velstandsutvikling. NRK har sendt ”Krigsseilerne – med æren i behold” hele fire ganger og har kjøpt 6 visningsretter til hans siste film ”Maritime Kvinner”.
Lund har vært manusforfatter, regissør og produsent i Munch Film AS siden stiftelsen i 1994; Sjøfartsfilm AS ble stiftet i 2006. Produksjonen har omfattet reklame- og oppdragsfilmer av generell art, maritime oppdragsfilmer og følgende dokumentarfilmer:
2000 Dar kjem Dampen – om D/S Oster, sangen og menneskene
2001 Svanen – seilskipet som ikke ville dø
2002 Gamle Dampen med Bymann og Stril
2004 ”Erindringer” med Kåre Tveter
2007 ”Norske Sjøfolk”
2008 ”Krigsseilerne – med æren i behold”
2009 ”Sjøfolk Forteller …”
2009 ”Tvangsekteskap”, produsent i samarbeid med UDI og BUF dir.
2010 ”Maritime Kvinner” – om innsats, lengsel og håp.


Serien ”Vår Maritime Kulturarv” fortsetter. Arbeidet med en film om Norges tre seilskip er påbegynt og forventes premiereklar innen årets utgang. Mer informasjon finnes på www.sjofartsfilm.no, der Lund skriver om tildelingen av Sjømannsprisen for 2010:
”Jeg er takknemlig, stolt og det inspirerer til videre arbeide for Vår Maritime Kulturarv”.