Gå til innhold
Annonse
Salgsansvarlig Pål Dyndal
Salgsansvarlig Pål Dyndal
Annonse

Det var i september i fjor at kunngjøringen kom om at amerikanske RPM International gjennom datterselskapet StonCor Group hadde kjøpt opp Star Maling med sine tre divisjoner: Star Maling, Carboline Marine og Carboline Norge. Det innebar imidlertid ikke noe stor overgang for noen av partene siden Star og RPM hadde vært joint venture partnere siden 1972.

Det er dermed heller ikke overraskende at oppkjøpet kun har fått positive virkninger for det norske selskapet, som forøvrig hevder å være den eneste norske malingsprodusenten av skipsmalinger. Carboline gruppen tilhører det internasjonale forskningsmiljøet og prøver alltid å være i forkant av nasjonale og globale miljøkrav.
Så har da skipsmaling også vært et hovedprodukt hos Carboline i alle år, noe som har gitt spisskompetanse og naturligvis lang erfaring. Firmaet samarbeider med Chugoku Marine Paints som gir det tilgang til den beste antifouling-teknologien som finnes i dag, ifølge firmaet. Det leveres tinn- og kobberfritt bunnstoff med svært lang holdbarhet. Carboline tilbyr således et komplett produktspekter innen korrosjonsbeskyttelse og overflatebehandling.
Kystindustri-avdelingen har som hovedmål å levere Carboline kvalitetsprodukter til kystflåten, oppdrettsnæringen, korrosjonsentrepenører og verftsindustrien langs kysten.
Bergensavdelingen har ansatte med lang erfaring innen overflatebehandling og korrosjonsbeskyttelse av stål ved nybygg, vedlikehold og dokking av båter. Her er også hovedkontoret for kystindustri-området som også skal satse på det europeiske markedet. Det er opprettet kontor i Polen, og etablering i Baltikum og Russland er til vurdering. Siden 2004 har Carboline firedoblet omsetningen på sektoren kystindustri.
Hovedlageret finnes i Drammen, og i tillegg er det avdelinger i Austevoll, Fonnes, Solund, Breivika og ved Blaalid i Fjordane.

RPM International
I forbindelse med overtagelsen ble det opplyst at Carboline`s omsetning var rundt $30 millioner. Oppkjøpet styrker distribusjonen av Stonhard og Fibergrate produktene på det skandinaviske markedet. Noen andre av RPM merkevarene er Tremco, Illbruck, Day-Glo, Euco og Dryvit, samt konsumentmerker som Zinsser, Rust-Oleum, DAP, Varathane, Bondo og Testors.
Omsetningen på konsernbasis var i 2007 rundt $3,3 milliarder hvorav 63% var på markeder utenfor Nord-Amerika.
RPM har cirka 9.400 ansatte med tilstedeværelse i 16 land og har cirka 94 fabrikker. Produktene selges i rundt 150 land.

Annonse