ScanReach - snart klar for markedet.

Etter flere år med utvikling og ett år med testing på sjøen, blant annet på kjempeskipet «North Sea Giant» er IoT-selskapet ScanReach snart klart for kommersiell lansering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Med ulykker som «Helge Ingstad» og «Viking Sky» friskt i minne, ser vi viktigheten av å ha bedre kontroll på hvor alle ombord er når en ulykke inntreffer, sier utviklingsdirektør Jacob Grieg Eide til Finansavisen tirsdag.

Selskapet har utviklet en IoT-plattform som transporterer data fra sensorer om bord i et fartøy opp i skyen. Siden skip flest er bygget i stål, utplasseres små noder som seg imellom skaper et mesh-­nettverk og penetrerer stålet. Ved hjelp av denne plattformen vil menneskene ombord i et fartøy være sporbare med et armbånd.

Barnehagegründer inn

ScanReach har nå fått med seg haugesunderen Sigurd Steen Aase, som blant annet er gründer av barnehagekjeden Trygge Barnehager. Han har ifølge Finansavisen gått inn i selskapet med 40 millioner kroner.

– Jeg har stor tillit til ledelsen i selskapet og mener at teknologien er moden for verdenslansering, sier Aase til avisen.

De to seneste årene har også investeringsselskapene Momentum Partners og Aetos Invest gått inn på eiersiden i selskapet som nylig ble verdsatt til 250 millioner kroner.

Under Nor-Shipping i neste uke lover selskapet signeringer med store aktører.