Gå til innhold
Annonse

Etter flere år med utvikling og ett år med testing på sjøen, blant annet på kjempeskipet «North Sea Giant» er IoT-selskapet ScanReach snart klart for kommersiell lansering.

Annonse

– Med ulykker som «Helge Ingstad» og «Viking Sky» friskt i minne, ser vi viktigheten av å ha bedre kontroll på hvor alle ombord er når en ulykke inntreffer, sier utviklingsdirektør Jacob Grieg Eide til Finansavisen tirsdag.

Selskapet har utviklet en IoT-plattform som transporterer data fra sensorer om bord i et fartøy opp i skyen. Siden skip flest er bygget i stål, utplasseres små noder som seg imellom skaper et mesh-­nettverk og penetrerer stålet. Ved hjelp av denne plattformen vil menneskene ombord i et fartøy være sporbare med et armbånd.

Les også:

Barnehagegründer inn

ScanReach har nå fått med seg haugesunderen Sigurd Steen Aase, som blant annet er gründer av barnehagekjeden Trygge Barnehager. Han har ifølge Finansavisen gått inn i selskapet med 40 millioner kroner.

– Jeg har stor tillit til ledelsen i selskapet og mener at teknologien er moden for verdenslansering, sier Aase til avisen.

De to seneste årene har også investeringsselskapene Momentum Partners og Aetos Invest gått inn på eiersiden i selskapet som nylig ble verdsatt til 250 millioner kroner.

Under Nor-Shipping i neste uke lover selskapet signeringer med store aktører.

Annonse