Gå til innhold
Annonse
Harald Victor Hove forlater stillingen som leder av Maritime Bergen. Nå vil han bli byrådsleder i Norges nest største by
Harald Victor Hove forlater stillingen som leder av Maritime Bergen. Nå vil han bli byrådsleder i Norges nest største by

Etter bare et drøyt år har leder for Maritime Bergen, Harald Victor Hove, sagt opp sin stilling som daglig leder. Nå satser han alt på å bli byrådsleder for Høyre etter neste års valg.

Annonse

- Det er klart det er en sjanse å ta, men jeg har tatt spranget før og opplever at jeg oftest lander på beina, sier Hove til Skipsrevyen.

Da lederen for valgkomiteen, Monica Meland, tok kontakt med Hove for å spørre om han ville ha posisjonen på førsteplass ved neste års valg, innrømmer han at det måtte en diskusjon til på hjemmebane.

- Egentlig kom jo nominasjonen for tidlig, for jeg føler ikke at jeg er ferdig her, sier Hove. - Men når man får det spørsmålet, så er det vanskelig å si nei, for det er ikke sikkert den sjansen kommer tilbake. Så måtte vi ta en diskusjon på hjemmebane også, for nå har jeg familie. Dermed er det ikke bare jeg som sier ja, det er hele familien, påpeker han

Har forandret seg

Hove mener han har forandret seg særlig på et vesentlig punkt når han returnerer til politikken etter fire år på utsiden. Han er ikke like opptatt av ha rett.

- 26 år gamle Harald Victor var veldig opptatt av det, og var kanskje ikke like opptatt av å lytte til andre. Jeg var sikker på at jeg hadde rett. Det behøver jeg ikke lenger. Tar jeg feil, så kan jeg skifte standpunkt, sier han.

Lykkes

Styret i Maritime Bergen hadde en konkret bestilling til Hove da han tok over stillingen som leder: De skulle bli flere. Det mener han at han har lykkes med.

- Medlemsveksten er over 30 prosent, det er et tegn på at vi er mer relevante spør du meg. Og kanskje medlemstilbudet treffer noe bredere. I tillegg er det flere som har lagt merke til oss ved at vi har synliggjort næringen, og oss selv, gjennom debatter i avisene blant annet, påpeker Hove.

Han er opptatt av å påpeke viktigheten av å ha et godt lag på kontoret i Bergen, og at han ikke har gjort jobben selv. I tillegg peker han på viktigheten av å være en del av en større “familie”, med Maritimt forum langs hele vestlandskysten.

- Ha det gøy

Hvilken dato Hove gir seg er foreløpig uklart. Søknadsfristen for dem som vil ta over stillingen hans går ut 9. november, og han selv har også mulighet til en flytende overgang til sin nye jobb i politikken. Likevel vil han gi ett råd til den som skal overta kontorstolen.

- Ha det gøy, oppfordrer Hove. - Det er så mye alvor i denne bransjen, så det er viktig å ha det gøy på jobb.

Han mener han også kan gi det rådet til seg selv når han skal innrede sitt nye kontor. Kanskje som ny byrådsleder i Norges nest største by.

Hør hele intervjuet med Hove her:

 

Annonse