Røkkes satsing på havforskning ankommer Vard Brattvåg. Foto: Vard Brattvåg

«REV Ocean» ankommer verftet

Forskningsfartøyet «REV Ocean» har ankommet verftet Vard Brattvåg der utrustningen skal skje. En ny milepæl for Kjell Inge Røkkes storsatsing på havforskning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Slepet fra Vard Tulcea-verft i Romania tok snaut 30 dager og ble utført av slepebåten «Kamarina».

- I dag er et av de mest spennende øyeblikkene i utviklingen av vårt forskningsskip. Vi ser nå med stor forventning på at skipet utvikles til et fullverdig og operativt fartøy, med topp moderne vitenskapelig utstyr som skal installeres. Dette er en viktig milepæl for å nå vårt oppdrag om å oppnå ett sunt hav, sier Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean i en pressemelding.

Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean. Arkivfoto: Helge Martin Markussen

Erik Haakonsholm, ny daglig leder for Vard offshore og spesialiserte fartøy og sjef for Vard Design er klar for å sette i gang med utrustningen av det nye fartøyet.

- Vard har vi lang erfaring med å bygge sofistikerte og spennende fartøyer, sier Haakonsholm, og fremholder at de har tradisjon for utfordringer, og at dette prosjektet vil føre mye godt med seg for verftet og de ansatte.

Fakta «REV Ocean»

  • Navn: «REV Ocean»
  • Verft: VARD Tulcea / VARD Brattvåg
  • Eier: Rev Ocean
  • Lenge: 183 meter
  • Bredde: 22 meter
  • Motor: 4x Wärtsilä 8L26 2.7 MW ea
  • Design: Espen Øino.
  • Mannskap: 35
  • Passasjerkapasitet: 55

Avansert forskningsfartøy

REV Ocean vil være utstyrt for å utføre oppdrag som dekker hele det globale marine økosystemet og vil bli utstyrt for testing og utvikling av nye løsninger. Fartøyet vil bli brukt av forskere og innovatører for løsningsorientert forskning som utforsker spørsmål som effekten CO2-utslipp har på havet, plastforurensning og beskatning av fiskeressursene.

Fartøyet er 182,9 meter langt og vil ha kapasitet til å ha 55 forskere om bord og et mannskap på 35. Utstyr ombord inkluderer vitenskapelige trål, ekkoloddsystemer, laboratorier, auditorium, moonpool, Triton ubåt med 2300 meters dybdekapasitet, en ROV med 6000 meters dybderekkevidde og avansert kommunikasjonsutstyr.

Skipet skulle vært ferdig i løpet av 2020, men er forsinket og blir ikke klar før i 2021. 

REV Ocean er en ideell stiftelse etablert og finansiert av Kjell Inge Røkke sammen med marinbiolog Nina Jensen, tidligere administrerende direktør i WWF Norge (Verdens naturfond)