Foto: Fra ekspedisjonens hjemmesider.

Ragnar Thorseth på ny ekspedisjon

Med et norsk mannskap på seks skal Ragnar Thorseth seile i vikingenes fotspor fra Grønland, via Island og Færøyene til Norge. Ekspedisjonen med “Havella” blir til TV-serie på NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Jeg gleder meg virkelig til en spennende tur, mest av alt gleder jeg meg kanskje til Grønland, sier Birger Joachimsen til Skipsrevyen. Han er en av dem som har mønstret på “Havella” for å være med på ekspedisjonen. Ekstra stas er det jo også å få oppleve dette sammen med den norske eventyreren og ekspedisjonsmannen Ragnar Thorseth, sier Joachimsen. Som har lovet Skipsrevyen å sende noen stemningsrapporter underveis.

Rodde til Shetland

Thorseth ble for alvor kjent for norsk offentlighet da han rodde til Shetland i åpen båt. Senere har han ledet ekspedisjoner med skipene “Cleng Peerson”, “Santho,” “Saga Siglar”, “Gokstadskipet,” “Gaia” og “Kvitserk”. Fra 1987 til 88 overvintret han på Svalbard sammen med familien Kari, Erik og Njål.

Ville vise Pen sitt forrige liv

Under denne ekspedisjonen er det Thorseths kjære Pen som har vært med på første halvdel av ekspedisjonen; -For å få oppleve litt av “mitt forrige liv”, som han sier selv. Sammen har de to padlet kajakk langs Grønlands kyst. Dette blir første del av NRKs TV-serie. Nå har Pen mønstret av, og om bord kommer det seks nye ekspedisjonsmedlemmer fra Norge.

Dette vil de oppleve

På Grønland skal de besøke Nuuk (Godthåp). Det skal gjøres strandhogg på Færøyene, Island og ved Kapp Farvel. Vi får se Eirik Raudes Bratthalid, og oppleve fiske i elver og sjø, oppleve ødemark og isfjell, reinsdyr og sel.