Gå til innhold
Annonse

Hareid Group, med hovedkontor på Raffelneset på Hareid, passerte i fjor for første gang én milliard kroner i omsetning. I tillegg økte bedriften antall ansatte med 50. Lokal tilhørighet har vært en nøkkelfaktor.

 

Annonse

Totalt består bedriften av 14 selskaper, fordelt på rundt 700 ansatte i Norge, Polen, Danmark og Grønland.

- Å passere én milliard i omsetning var en milepæl for oss, forteller Daglig leder Tor Marthin Sørli i HG Teknikk, det største norske selskapet i HG Group, til Skipsrevyen.

Konsernet er delt inn i hovedsegmentene maritim, bygg og industri, produkt og design, samt handel.

Daglig leder Tor Marthin Sørli i HG Teknikk
Daglig leder Tor Marthin Sørli i HG Teknikk

Tøffe tider, men satster

Selskapet Sørli leder er blant de i konsernet som opplever en liten stillstand, mens handel og bygg og industri ser vekst.

- Vi har hatt mye av omsetningen i HG Teknikk vår mot Kleven, og vi har kontrakter på de to første hurtigrutene, og opsjon på eventuelt de to neste. Så det er det som blir hovedjobben vår i årene som kommer, forteller han.

I tillegg har HG teknikk jevnt og trutt oppdrag fra Larsnes Mekaniske. Det gjelder i hovedsak ombygging av mindre fiskebåter og brønnbåter.

- Vi er nødt til å satse for å lykkes i fremtiden og beholde antall ansatte, mener Sørli, og peker på at selskapet har økt arbeidsstokken det siste året. 

Lokal tilhørighet

Å holde til på lille Hareid vil for noen være å ligge langt fra markedene. Men for Hareid Group er det helt avgjørende å være der de er. 

- Det er jo her selskapet har sitt utspring fra. Vi har lokale eiere med korte beslutningslinjer, I tillegg er mesteparten av nøkkelpersonalet fra området. 

Sørli selv bor i Ålesund og har pendle til Hareid hver dag i 20 år. Det valget tok han straks etter han var ferdig med ingeniørhøgskolen. 

- Jeg gav meg selv 10 år for å se om jeg ville trives her. Nå har jeg vært her i 20. Det har skjedd fordi vi hele tiden har utviklet oss og gi oss nye utfordringer. Det er nesten ikke frafall av folk herfra, skryter Sørli. 

Konsernsjefen selv begynte som hjelpearbeider i Hareid elektriske, og endte opp på toppen. 

Annonse