Passerte milliarden for første gang

Hareid Group, med hovedkontor på Raffelneset på Hareid, passerte i fjor for første gang én milliard kroner i omsetning. I tillegg økte bedriften antall ansatte med 50. Lokal tilhørighet har vært en nøkkelfaktor. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Totalt består bedriften av 14 selskaper, fordelt på rundt 700 ansatte i Norge, Polen, Danmark og Grønland.

- Å passere én milliard i omsetning var en milepæl for oss, forteller Daglig leder Tor Marthin Sørli i HG Teknikk, det største norske selskapet i HG Group, til Skipsrevyen.

Konsernet er delt inn i hovedsegmentene maritim, bygg og industri, produkt og design, samt handel.

Daglig leder Tor Marthin Sørli i HG Teknikk

Tøffe tider, men satster

Selskapet Sørli leder er blant de i konsernet som opplever en liten stillstand, mens handel og bygg og industri ser vekst.

- Vi har hatt mye av omsetningen i HG Teknikk vår mot Kleven, og vi har kontrakter på de to første hurtigrutene, og opsjon på eventuelt de to neste. Så det er det som blir hovedjobben vår i årene som kommer, forteller han.

I tillegg har HG teknikk jevnt og trutt oppdrag fra Larsnes Mekaniske. Det gjelder i hovedsak ombygging av mindre fiskebåter og brønnbåter.

- Vi er nødt til å satse for å lykkes i fremtiden og beholde antall ansatte, mener Sørli, og peker på at selskapet har økt arbeidsstokken det siste året. 

Lokal tilhørighet

Å holde til på lille Hareid vil for noen være å ligge langt fra markedene. Men for Hareid Group er det helt avgjørende å være der de er. 

- Det er jo her selskapet har sitt utspring fra. Vi har lokale eiere med korte beslutningslinjer, I tillegg er mesteparten av nøkkelpersonalet fra området. 

Sørli selv bor i Ålesund og har pendle til Hareid hver dag i 20 år. Det valget tok han straks etter han var ferdig med ingeniørhøgskolen. 

- Jeg gav meg selv 10 år for å se om jeg ville trives her. Nå har jeg vært her i 20. Det har skjedd fordi vi hele tiden har utviklet oss og gi oss nye utfordringer. Det er nesten ikke frafall av folk herfra, skryter Sørli. 

Konsernsjefen selv begynte som hjelpearbeider i Hareid elektriske, og endte opp på toppen.