Gå til innhold
Annonse
Egil Ulvan Rederi fikk utdelt prisen i 2018. Arkivfoto: Egil Ulvan Rederi
Egil Ulvan Rederi fikk utdelt prisen i 2018. Arkivfoto: Egil Ulvan Rederi

​​Nå er det igjen på tide å nominere kandidater til prisen «Årets maritime lærebedrift». Det er stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse som årlig deler ut prisen under Haugesundkonferansen i ferbuar.

Annonse

Styret i stiftelsen mener det fortsatt er viktig å gi oppmerksomhet til en bedrift som tar ekstra ansvar for å sikre opplæringsplasser.

Bedrifter som tar inn maritime lærlinger og/eller kadetter kan nomineres. Det er de fire maritime opplæringskontorene, alle avdelingene av Maritimt forum og medlemsorganisasjonene i SNMK og styret i SNMK som kan nominere bedrifter. Styret i stiftelsen skal deretter gjøre en skjønnsmessig vurdering av de nominerte kandidatene basert på følgende kriterier:

  • Antallet opplæringsstillinger i forhold til størrelsen på flåten.
  • Innsats for næringen ut over egen bedrifts interesse.
  • Tiltak for kvalitet i opplæringen.
  • Tiltak for mangfold i rekrutteringen

For 2018 var det rederiet Golden Energy Offshore som fikk prisen under Haugesundkonferansen i februar. I juryens begrunnelse het det blant annet at rederiet har et stort antall opplæringsplasser i forhold til flåtestørrelse, og har valgt å satse på opplæringsstillinger selv om offshorenæringen fremdeles er i en utfordrende situasjon.

Året før var det Egil Ulvan Rederi. 

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier det er viktig med bedrifter som våger å gå foran.

- Hvis ikke rederiene gjør det mulig for ungdom å bli lærling, så velger de bort den næringen. Da er det godt med et rederi som til de grader går foran med et godt eksempel sier Røe Isaksen til Skipsrevyen.

Næringsministeren vil også i år stå for utdelingen av den maritime opplæringsprisen.

Andre vinnere av prisen «Årets maritime lærebedrift»

2016 – Fjord1 AS

2015 – Island Offshore

2014 – Simon Møkster

2013 – Hurtigruten

Frist for å sende inn nominasjonsforslag er tirsdag 21. januar 2020.  Nominasjonsforslag sendes på epost til hap@rederi.no.

Annonse