Gå til innhold
Annonse
Hirtshals Yard får nye eiere
Hirtshals Yard får nye eiere

Hornsnes Invest overtar 60 % av aksjene i Hirtshals Yards, det melder selskapene mandag. Samtidig tilføres verftet et tosifret antall millioner danske kroner.

Annonse

Med den nye avtalen sikres rundt 100 arbeidsplasser ved verftet og blant underleverandørene i den lille byen på Nord-Jylland. Bak selskapet Hornsnes Invest står selskapene Asbjørn AS, Rederiet Ruth AS, Beinur AS og Rederiet Isafold, som i praksiss utgjør fire pelagiske fiskefartøy, alle med hjemmehavn i Hirtshals.

Verftet kom i norske mediers søkelys i august 2018 da en flytedokk kantret. Inne i flytedokken var den norske ringnotsnurperen «Hardhaus» fra Austevoll. Den var nær totalhavari etter ulykken. Skadene beløper seg til flere titalls millioner kroner.

- Etter ulykken med flytedokken har vi vært på utkikk etter en kapitalsterk investor, og det er veldig positivt at det er Horsnes Invest som nå blir en aktiv del av eierkretsen bak verftet. De har mange års erfaring med pelagiske fiskefartøyer, og står for en høy kvalitet både med tanke på materiell og produksjon, uttaler Rasmus Brohus administrerende direktør i Hirtshals Yard.

Også fra politisk hold uttrykkes det stor glede ved avtalen:

- Det er meget viktig for Hjørring Kommune, Hirtshals Havn og ikke minst Hirtshals bu at vi har en så stor arbeidsplass. Der kan jeg bare rose partene for å ha funnet en felles vei frem, uttaler Arne Boelt, borgermester i Hjørring kommune.

Verftet jobber nå med å gjenopprette flytedokken og og installerer et nytt og avansert alarmsystem.

Les også:
Annonse