Gå til innhold

Østensjø Rederi beholdt taubåtkontrakten på Sture

Taubåten Velox
Taubåten Velox

Østensjø Rederi AS i Haugesund er tildelt taubåtkontrakten ved Stureterminalen i Øygarden ved Bergen for Statoil.

Kontrakten omfatter tre taubåter og to fortøyningsbåter, og ble sikret i sterk konkurranse med andre norske slepebåtrederier og internasjonale aktører. Oppstarten på kontrakten er i desember 2016. Avtalen har en varighet på åtte år med ytterligere syv årlige opsjoner.

Haugesundsrederiet  har levert taubåttjenester til Stureterminalen i mange år. Dagens tildeling innebærer at rederiet skal fortsette leveransen og skal benytte eksisterende taubåter i kombinasjon med bygging av to nye hjelpefartøyer med fem tonns trekkraft hver. Kontrakten vil også sikre 18 årsverk

–Kontraktstildelingen er veldig gledelig for Østensjø Rederi, og vi er stolte over å fortsatt være en foretrukket samarbeidspartner for Statoil i sterk konkurranse med både nasjonale og internasjonale taubåtoperatører, sier viseadm.dir. i Østensjø Rederi, Kenneth Walland.

Sture-avtalen er den andre store slepebåtavtale Østensjø Rederi inngår på under en måned. November måned var bare en uke gammel da rederiet sikret seg en milliardavtale for slepebåttjenester ved Melkøya-terminalen ved Hammerfest. Den avtalen omfatter i alt fem fartøyer, fordelt på tre taubåter og to mindre fortøyningsbåter. To av slepebåtene blir store eskortetaubåter med 100 tonns trekkraft.

Oppstarten er satt til mars 2017. Avtalen går over 10 år med ytterligere fem årlige opsjoner.

Østensjø Rederi AS har vært en ledende leverandør av offshoretjenester siden 1973. Selskapet opererer en flåte på 28 moderne fartøyer. Flåten omfatter 19 taubåter, åtte offshorefartøyer og ett flotell.

Rederiets taubåter opererer i dag fra fem terminaler i Norge, England og Irland. Selskapet har over 500 ansatte med kontorer i Norge, Storbritgannia, Irland og Malta.