Gå til innhold
Annonse

Odfjell SE signerer rammeavtale med Sinochem Shipping Singapore Pte. Ltd

Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE og styreleder i Odfjell Terminals B.V. Foto: Vibeke Blich
Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE og styreleder i Odfjell Terminals B.V. Foto: Vibeke Blich
Annonse

Odfjell SE signerer rammeavtale med Sinochem Shipping Singapore Pte. Ltd for langsiktig bareboatleie av fire skip og opprettelse av en pool på åtte kjemikalietankere.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Odfjell SE («Odfjell») har signert en rammeavtale med Sinochem Shipping Singapore Pte. Ltd («Sinochem»). Avtalen innebærer at Odfjell vil ta fire av totalt åtte 40,900 dwt nybygg på langtids bareboatleie.

Leieavtalen inkluderer kjøpsopsjoner ved utgangen av leieperioden. Sinochem vil fortsatt eie fire skip, som sammen med Odfjells fire leide skip vil utgjøre en samseilingspool på åtte x 40,900 dwt avanserte kjemikalietankere. Poolen vil bli administrert av Odfjell SE og skipene vil inngå som del av Odfjell Tankers' flåte.

- Med denne strukturen vil vi erstatte en stor del av vår eldste innleide flåte med en mer moderne og avansert tonnasje på en svært kapitaleffektiv måte. Vi setter også stor pris på det nye samarbeidet med Sinochem og tilliten de viser ved å la oss administrere poolen, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE i pressemeldingen.

Denne serien nye skip er bygget på Hantong Wing skipsverft i Kina. Skipene er energieffektive og har 30 tanker i rustfritt stål til frakt av spesialprodukter. Syv av skipene ble levert i 2016 og 2017 og det åttende er forventet levert i desember i år. De åtte skipene vil bli innlemmet i Odfjells flåte gjennom de kommende månedene, og vil erstatte eksisterende innleid tonnasje. Utskiftingen av innleide skip vil ha en positiv effekt på Odfjell SEs inntjening.

- Vi er glade for å starte denne nye reisen sammen med Odfjell SE som er en anerkjent industripioner og markedsleder. Våre "built-in-China", avanserte, fleksible og høykvalitets kjemikalietankere vil være skreddersydd for Odfjell og vil bidra umiddelbart til å styrke deres førsteklasses globale virksomhet, sier Zhang Xin, CEO i Sinochem Shipping.

Transaksjonen er gjenstand for tilfredsstillende og sluttført vurdering av konkurranselovgivning og sedvanlige sluttvilkår.