Gå til innhold
Annonse

Nybygg fra Oma Baatbyggeri går rett inn i Flaggruten

Alle foto: Magne Langåker
Alle foto: Magne Langåker
Annonse

18. mars leverer Oma Baatbyggeri hurtigbåten ”TIDEADMIRAL” til rederiet Tide Sjø AS. Nybygget er verkstedets byggenummer 529 og skal like etter overtakelsen settes inn i Flaggruten mellom Bergen og Stavanger.

Med flere tiårs erfaring med aluminiums hurtigbåter har Oma Baatbyggeri etter hvert utviklet klassens mest driftsøkonomiske hurtigbåter. Siden bygg nr 467 ble levert i 1974 har det tradisjonsrike verftet utviklet nye skrogtyper i aluminium og tatt i bruk teknologi som gir store reduksjoner i brennoljeforbruket. Resultatet av forbedringene er en kraftig miljøgevinst gjennom reduserte CO2-utslipp og konkurransedyktige drivstoffkostnader for rederiene.

Oma Baatbyggeri kan med hurtigbåten ”TIDEADMIRAL” vise til bedre fartsresultat og lavere brennoljeforbruk og CO2-utslipp enn sine konkurrenter, uansett valg av byggematerialer.
Daglig leder Gustav Oma forklarer at de gode resultatene skyldes:
- Hver enkelt båt er spesielt designet og optimalisert.
- Kontinuerlig utvikling og bruk av nye aluminiumsprofiler, materialer og utstyr for å redusere vekt.
- Aluminium gir både svært gode sjøegenskaper og lav vekt på ferdig båt.

I tillegg til å utvikle båter med gode fartsresultater og lavt brennoljeforbruk er vi også svært fornøyde med at vi samtidig fortsetter å opprettholde og forbedre de gode sjøegenskapene, kvaliteten og den høye passasjerkomforten som Oma Baatbyggeri sine båter er kjent for. Vi jobber målrettet for stadig å forbedre produktene våre, og gleder oss stort over at den nye båten også tilfredsstiller kundenes forventninger.

I 2008 leverte Oma Baatbyggeri hurtigbåten ”TIDEEKSPRESS”, som er et søsterskip til ”TIDEADMIRAL”. Det er bare mindre forskjeller mellom de to hurtigbåtene.
Tide Sjø AS har bestilt begge de to båtene, og er blant annet storfornøyd med
- de unike manøveregenskapene
- det lave støynivået
- den gjennomtenkte passasjerkomforten
- de meget gode sjøegenskapene
- den økte driftssikkerheten med fire motorer
I tillegg til å gi gode resultater for rederiet presiserer dessuten adm.direktør Ivan Fossan at passasjerene er meget godt fornøyde. MS ”TIDEEKSPRESS” har siden høsten 2008
trafikkert hurtigbåtruten mellom Ålesund – Valderøy - Hareid. Erfaringene fra ”TIDEEKSPRESS” er gode sjøegenskaper og høy passasjerkomfort. Vi har store forventninger til ”TIDEADMIRAL” og gleder oss til å sette båten inn i Flaggruten mellom Stavanger og Bergen, avslutter Fossan.

Annonse