Gå til innhold
Annonse

Utvikler ny simulator til fremtidens lofotfiskere

Illustrasjon: Kongsberg Digital
Illustrasjon: Kongsberg Digital

Lofoten Maritime Fagskole blir første opplæringssted ut med Kongsberg Digitals nye fiskerisimulator.

Annonse

Kongsberg Gruppen skriver i en pressemelding at de har inngått kontrakt på utvikling og installasjon av en ny fiskerisimulator med Lofotnen Maritime Fagskole. K-Sim Fishery Simulator vil i følge meldingen være basert å Kongsbergs simulatorteknologi K-sim og Kongsberg SIMRAD-utstyr som blant annet omfatter ekkolodd, sonar og trål-monitorering

- Etterspørselen etter simulator spesifikt for fiskefartøy har økt de senere årene med nye STCW-krav, økende fokus på bærekraftig fiske og teknologiutvikling, skriver Kongsberg i meldingen. Skolen skal oppgradere sin eksisterende Polaris brosimulator med den nyeste K-sim teknologiplattformen. I kombinasjon med K-Sim Fishery simulatoren vil skolens simulatorpark kunne tilfredsstile opplæringskrav i tråd med STCW-F-konvensjonen. 

- Det er mer kostandseffektivt å trene i simulator, i tillegg til at det er et veldig godt pedagogisk verktøy. Det er lettere å forklare og vise frem hvordan de ulike instrumentene fungerer i samspill med hverandre, og hvordan ting endrer seg hvis man justerer på noe, sier Finn Axel Hartvigsen, avdelingsleder maritim avdeling ved Vest-Lofotn Videregående/Lofotoen Maritime Fagskole til Skipsrevyen. 

Skolen, som i dag holder til i Gravdal i Lofoten skal flyttes til Leknes, hvor simulatoren etter planen skal åpne i 2019.  

Annonse