Illustrasjon: Kongsberg Digital

Utvikler ny simulator til fremtidens lofotfiskere

Lofoten Maritime Fagskole blir første opplæringssted ut med Kongsberg Digitals nye fiskerisimulator.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kongsberg Gruppen skriver i en pressemelding at de har inngått kontrakt på utvikling og installasjon av en ny fiskerisimulator med Lofotnen Maritime Fagskole. K-Sim Fishery Simulator vil i følge meldingen være basert å Kongsbergs simulatorteknologi K-sim og Kongsberg SIMRAD-utstyr som blant annet omfatter ekkolodd, sonar og trål-monitorering

- Etterspørselen etter simulator spesifikt for fiskefartøy har økt de senere årene med nye STCW-krav, økende fokus på bærekraftig fiske og teknologiutvikling, skriver Kongsberg i meldingen. Skolen skal oppgradere sin eksisterende Polaris brosimulator med den nyeste K-sim teknologiplattformen. I kombinasjon med K-Sim Fishery simulatoren vil skolens simulatorpark kunne tilfredsstile opplæringskrav i tråd med STCW-F-konvensjonen. 

- Det er mer kostandseffektivt å trene i simulator, i tillegg til at det er et veldig godt pedagogisk verktøy. Det er lettere å forklare og vise frem hvordan de ulike instrumentene fungerer i samspill med hverandre, og hvordan ting endrer seg hvis man justerer på noe, sier Finn Axel Hartvigsen, avdelingsleder maritim avdeling ved Vest-Lofotn Videregående/Lofotoen Maritime Fagskole til Skipsrevyen. 

Skolen, som i dag holder til i Gravdal i Lofoten skal flyttes til Leknes, hvor simulatoren etter planen skal åpne i 2019.