Torbjørn Wist har en bred erfaring innen finans, og jobbet tidligere i lederstillinger i selskap som Greenhill, Merrill Lynch og Salomon Brothers. Foto: SAS.

Ny finansdirektør i Wallenius Wilhelmsen

Torbjørn Wist forlater SAS og blir ny CFO i Wallenius Wilhelmsen fra 1. oktober. Dette kommer fram i en børsmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torbjørn Wist slutter seg til selskapet fra SAS, hvor han i dag fungerer som finansdirektør. Han har en bred erfaring innen finans, og jobbet tidligere i lederstillinger i selskap som Greenhill, Merrill Lynch og Salomon Brothers.

- Jeg er strålende fornøyd med å bli en del av Wallenius Wilhelmsen med Craig Jasienski ved roret. Dette er en spennende posisjon i et markedsledende selskap, og jeg ser veldig frem til å jobbe med fremtidige løsninger sammen med teamet, sier den nyutnevnte finansdirektør Torbjørn Wist.

- Stor verdi for ledergruppen

Wallenius Wilhelmsen-sjef Craig Jasienski forteller at selskapet er vedlig fornøyd med ansettelsen.

- Jeg tror Torbjørns brede internasjonale erfaring, hans kulturelle forståelse, og drivkraft til å lede til endringer vil gi stor verdi for ledergruppen vår og gruppen som helhet, sier
Craig Jasienski, administrerende direktør i Wallenius Wilhelmsen.

Jasienski understreker videre at ansettelseprosessen startet lenge før koronaviruset ble en problematikk.

- I lys av de utfordringene flyindustrien står i, respekterer vi Torbjørns fulle dedikasjon til hans nåværende arbeidsgiver inntil han har muligheten til å bli en del av vårt selskap, sier Jasienski i en børsmelding.

Nåværende finansdirektør Rebekka Glasser Herlofsen i Wallenius Wilhelmsen vil fortsette i rollen inntil videre. Selskapet vil offentliggjøre hennes siste dag på et senere tidspunkt.