Gå til innhold
Den nye daviten skal etter planen leveres til våren 2014.
Den nye daviten skal etter planen leveres til våren 2014.

Økt aktivitet i arktiske farvann gir nye markedsmuligheter. Aukra Maritime har utviklet en ny type davit spesielt med tanke på skipstrafikk i arktiske strøk, og i følge adm. dir. i Aukra Maritime AS, Per Rindarøy, er interessen i markedet allerede stor.

Aukra Maritime nyter godt av den strategisk gode plasseringen i Møre og Romsdal.

– På et lite geografisk område er mange rederier og skipsverft samlet. Det finnes mye kompetanse samlet i dette området, og for oss er det utrolig viktig å være tilstede i denne klyngen, sier Rindarøy til Skipsrevyen.

Rindarøy er fornøyd med årets Nor-Shipping og har hatt masse besøk på selskapets stand. – Selv om vi er nær kundene våre i Møre og Romsdal, har vi også internasjonale kunder. Vi eksporterer produktene våre til Kina, Polen og Spania. Dessuten får vi hilst på nye kunder på messen.

Hovedtyngden av oppdragene går til fartøy innen offshore og fiskeri. På kundelisten finner man store aktører som DOF, Kleven, Island Offshore, Vard, Eidesvik og Ulstein.

Aukra Maritime har også levert dekkskraner til nybygget MS “Seven Viking” som vant Ship og the Year prisen. – Vi veldig stolte av at vi har levert utstyr til MS “Seven Viking”, sier Rindarøy.

Søkt patent

Når redningsbåter blir senket ned fra fartøyet til sjøflaten, er det ofte ved hjelp av daviter levert fra Aukra Maritime. Bedriften produserer daviter for de fleste typer fartøy, og har gode teknologiske løsninger. Rindarøy benyttet mye av tiden på Nor-Shipping til å promotere selskapets nye davit.

– MOB-båten er beskyttet ved at den befinner seg i en oppvarmet garasje. Garasjen er innelukket i skroget. Slik unngår man skader av ytre påvirkninger. Dette gir stor sikkerhet med tanke på tøffe farvann og ekstreme værsituasjoner, forteller Rindarøy.

Selskapet driver utvikling av egen design på sine produkter, og produktutviklingen har nå pågått over et par år. Nå har selskapet søkt patent og er i prosessen med å få godkjenning av DNV.

– Vi har opplevd stor interesse for den innovative daviten, og vi er allerede i forhandlinger om leveranser, sier han til Skipsrevyen. Rindarøy forventer at selskapet vil foreta de første leveransene av daviten i mars/april 2014.