Gå til innhold
Annonse
Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv vil kutte i cruiseturismen i Norge. Foto: Sigbjørn Larsen
Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv vil kutte i cruiseturismen i Norge. Foto: Sigbjørn Larsen

Cruiseturister legger igjen minst penger på land i Norge og slipper ut mest CO2. Det kommer frem i en ny rapport. Nå vil NHO reiseliv kutte i cruiseturismen i Norge. 

Annonse

Rapporten er utført av Stakeholder på vegne av NHO Reiseliv, og den viser at cruiseturister har et forbruk på 650 kroner per døgn, og i gjennomsnitt har 4,1 dagers opphold i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Sveitserne kommer på topp i rapporten med åtte gram utslipp per forbrukte krone, noe som skyldes at de i gjennomsnitt har et opphold på 16,8 dager og bruker 1820 kroner i døgnet.

Verstingene er cruiseturister fra oversjøiske land som USA, Canada og Australia. Dette grunnet flyreisen, hvor en australier nesten har 70 ganger høyere utslipp per brukte krone enn en turist fra Sveits.

– Dette er dramatiske tall som viser at vi er nødt til å begrense cruisetrafikken både av hensyn til utslippene og den overturismen som gjør folk lokalt forbannet, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til avisen. Hun mener de mest forurensende skipene må lukes ut, og at antall anløp må kuttes.

Annonse