Torgeir Folland fra VARD (t.v) og Tommy Torvanger fra Nergård Havfiske (t.h). Foto: VARD

Nergård Havfiske inngår sin tredje kontrakt med VARD

Kontrakten har en verdi på over 500 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Dette blir den tredje tråleren Nergård Havfiske bestiller hos VARD i løpet av de siste fire årene.

Det første fartøyet Senja ble levert til Nergård Havfiske i 2020, det andre er under ferdigstilling ved VARD Brattvåg, og det siste skal leveres fra samme verft i fjerde kvartal 2023.

– Vi har fokus på å opprettholde aktivitet i den maritime klyngen, og ved å velge VARD som leverandør for en avansert tråler for tredje gang er vi med på å støtte den norske verftsindustrien. Disse fartøyene og vårt nære samarbeid med VARD og alle involverte leverandører, viser styrken i lokalt engasjement og norske skipsbyggingstradisjoner, sier Tommy Torvanger, styreleder i Nergård Havfiske i en pressemelding.

– Dette samarbeidet har resultert i design og bygging av tre trålere levert fra verftene våre i Norge. Disse prosjektene er veldig viktige for Vard og bidrar til positive lokale ringvirkninger for mange partnere og leverandører i den maritime industrien, legger Mordal Hessen i VARD, til. 

Den nye tråleren blir 80 meter lang, 17 meter bred, og skal utrustes med Vards fangsthåndteringssystem som holder levende fisk i en tank fram til prosessering, en avansert prosessfabrikk og stort lastevolum for nedkjølt og frossen fisk. Det skal også være tanker om bord for å ta vare på avskjær for å sikre full utnyttelse av biomassen.