Gå til innhold

Nergård Havfiske inngår sin tredje kontrakt med VARD

Torgeir Folland fra VARD (t.v) og Tommy Torvanger fra Nergård Havfiske (t.h). Foto: VARD
Torgeir Folland fra VARD (t.v) og Tommy Torvanger fra Nergård Havfiske (t.h). Foto: VARD

Kontrakten har en verdi på over 500 millioner kroner. 

Dette blir den tredje tråleren Nergård Havfiske bestiller hos VARD i løpet av de siste fire årene.

Det første fartøyet Senja ble levert til Nergård Havfiske i 2020, det andre er under ferdigstilling ved VARD Brattvåg, og det siste skal leveres fra samme verft i fjerde kvartal 2023.

– Vi har fokus på å opprettholde aktivitet i den maritime klyngen, og ved å velge VARD som leverandør for en avansert tråler for tredje gang er vi med på å støtte den norske verftsindustrien. Disse fartøyene og vårt nære samarbeid med VARD og alle involverte leverandører, viser styrken i lokalt engasjement og norske skipsbyggingstradisjoner, sier Tommy Torvanger, styreleder i Nergård Havfiske i en pressemelding.

– Dette samarbeidet har resultert i design og bygging av tre trålere levert fra verftene våre i Norge. Disse prosjektene er veldig viktige for Vard og bidrar til positive lokale ringvirkninger for mange partnere og leverandører i den maritime industrien, legger Mordal Hessen i VARD, til. 

Den nye tråleren blir 80 meter lang, 17 meter bred, og skal utrustes med Vards fangsthåndteringssystem som holder levende fisk i en tank fram til prosessering, en avansert prosessfabrikk og stort lastevolum for nedkjølt og frossen fisk. Det skal også være tanker om bord for å ta vare på avskjær for å sikre full utnyttelse av biomassen.