Gå til innhold
Annonse
Annonse

Halsnøy Dokk AS går til anskaffelse av ny 300 tonns beltegående kran, type Liebherr LR1300 med Super Lift utstyr, samt to nye 20 tonns travers kraner

Til sammen utgjør dette investeringer på ca 23 millioner, og er de største investeringene som er gjort ved anlegget på svært mange år.

Verftet som er lokalisert i Høylandsbygd på Halsnøy var tidligere en del av Bergen Group, men ble i februar 2013 kjøpt opp av Cinus AS, og skiftet navn til Halsnøy Dokk AS. Disse investeringene kommer nå som følge av at nye eiere har tro på fremtiden innen maritime og offshore relatert industri i Sunnhordland, og ønsker å satse på oppgradering og videreutvikling av verftet.

kran2
kran2

Den nye beltegående kranen vil erstatte dokk kranen, men vil også kunne benyttes til løfteoperasjoner på opptil 300 tonn på hele det 54 000 kvadratmeter store verftsområdet. Dette vil gi muligheter for å utføre tungløft på over 200 tonn i dokken samt gjøre verftet i stand til å påta seg nye typer oppdrag som krever tungløft og transport mellom kaier og haller, etc. typiske eksempel vil kunne være oppdrag relatert til produksjon, reparasjon og overflatebehandling av mindre fartøyer og stålkonstruksjoner i produksjons -og malingshaller, samt montering av større utstyr og seksjoner på skip i dokken, så som LNG tanker, hovedmotorer, etc.

Investeringen i to nye 20 tonns traverskraner til den største produksjonshallen er også en viktig og fremtidsrettet investering for verftet. Produksjonshallene er blant de største i Sunnhordland, og utrustet med fem traverskraner og et stort CNC-styrt brennebord. Sammen med ISO sertifiseringen av selskapet som ble gjennomført i 2013 så vil to nye moderne traverskranene være et viktig bidrag til å styrke verftet innenfor markedet for prefabrikasjon av stål og aluminium til offshore og landbasert industri.

Annonse