Gå til innhold
Annonse
MF «Huftarøy» ligger nå i dokk i Horten
MF «Huftarøy» ligger nå i dokk i Horten

Mulig hull i undervannshus til truster.

Annonse

Et grått oljelag siver ut fra MF “Huftarøy” og dekker et stadig større areal om Torghattens nyeste skip. 

Mulig hull i truster

- Det er mulig det er hull i undervannshuset til trusteren, får Skipsrevyen opplyst ved Stordokka i Horten.

Den splitter nye fergen som bare for få dager siden ble levert Torghatten, flere måneder etter avtalt tid, fikk bare seks dager i operativ drift, før den måtte dokkes etter at den grunnstøtte i Sandviksvåg denne uken. Fergen skal ha gått for egen maskin fra Sandviksvåg til Horten. Nå ligger den i Stordokka til Horten industrier.  

Skal kartlegge skadeomfang

Folk fra Torghatten er allerede om bord i skipet for å kartlegge skadeomfang og få oversikt over eventuelle reparasjoner som må gjøres. I følge Torghatten var det propellene som var involvert i grunnstøtingen. Det ble også antydet fra selskapet at en mulig årsaksforklaring rett og slett kunne være at de nye fergene er for lange i forhold til det smale innløpet til Sandviksvåg. 

Det nyeste skipet til Torghatten måtte i dokk etter grunnstøting. Foto: Sigbjørn Larsen.
Det nyeste skipet til Torghatten måtte i dokk etter grunnstøting. Foto: Sigbjørn Larsen.

Vil ta lenger tid

- Nå vil denne operasjonen ta enda lenger tid, for nå må vi først få opp all oljen, før vi kan slippe ut vannet i dokka, får Skipsrevyen opplyst ved dokka i Horten. – Hvis man eventuelt finner ut at man må ha ny truster så er  det jo et spørsmål om leverandøren har det tilgjengelig, forklarer arbeidere ved dokken som Skipsrevyen har snakket med.

Annonse